fbpx
1 C
София

Какви са промените в обновената версия на Samsung Galaxy Fold?

Най-четени

Samsung най-сетне представи официално първия си смартфон със сгъваем дисплей Galaxy Fold в Корея на 6-и септември и предстои да бъде анонсиран и във Великобритания на 18-и септември и в САЩ, според анализатори, на 27-и септември. Компанията отложи стартирането на телефона, което беше планирало за месец април тази година, тъй като имаше проблеми с екрана и неговата издържливост – редица технологични журналисти се оплакаха, че екраните на устройствата са се издули или е имало изтичане на течния кристал, само след няколко часа нормална употреба. Сега Samsung е ревизирала някои неща от Galaxy Fold, нека видим кои са те.

Устройството беше представено на IFA 2019, за това имаме подробна информация какво е променено спрямо първоначално планираната за пазара версия

Първа промяна: не можете да отлепите протектора на екрана

Може би си спомняте, че един от големите проблеми с оригиналния Galaxy Fold беше тънкият пластмасов протектор на екрана, който беше фиксиран и не можеше да бъде премахнат- неразделна част от дизайна на телефона. Това е така при новия Fold, но за разлика от първата версия, при която след прилагане на известни усилия протекторът можеше да се отлепи, този път наистина е неразделен и твърдо фиксиран за екрана.

Според Samsung, причината за дефектите в екрана при рецензентите, заради които старта на устройството беше отложен, е че въпросните са свалили протектора, въпреки че на кутията ясно е обозначено това да не се прави.

Във втората ревизия Samsung се е погрижила да гарантира, че този път протектора няма да може да бъде свален. На снимките по-горе виждате как точно изглежда протектора.

Реално протекторът е доста тънък и почти не се забелязва при нормална работа на устройството. На външната страна на дисплея е прикрепен механизъм, който фиксира протектора, така че той не може да бъде премахнат.

Втора промяна: По-издържлив е от всякога

Това е най-голямото усъвършенстване, но не и единственото. Всъщност промените, които бяха направени в тази втора ревизия на устройството, са доста малки, но съществени за подобряването на неговата конструкция.

За устройство, чийто екран се сгъва, всеки би искал максимална издържливост, особено и предвид цената му. Компанията е добавила няколко капачки в горната и долната част на пантата, така че да се намали вероятността от попадане на прах и други замърсявания, когато екранът се сгъва и разгъва много пъти на ден.

Samsung е добавила и метални елементи, които лежат под екрана, за да придадат на устройството по-силно усещане. Това подобрява твърдостта, когато е в разгънато състояние и се усеща по-солиден и здрав.

Това са все малки подобрения, но би трябвало да са съществени и да укрепят конструкцията на Samsung Galaxy Fold. Дали са сработили и са ефективни обаче, ще разберем едва когато устройството тръгне по пазарите и се озове в ръцете на хората.

Трета промяна: 5G поддръжка

Във втората ревизия на Samsung Galaxy Fold изглежда виждаме 5G поддръжка. За САЩ обаче няма изгледи да се продава 5G версията на смартфона, според CNET, също така не е ясно дали апаратът ще е с 4G или 5G за пазарите в Австралия, а за Великобритания ще се продава само версията с поддръжка на 5G.

Рентабилно е за потребителите, които смятат да си купят устройството, да се насочат към версията с 5G поддръжка. Като се има предвид, че цената му не е никак малка и е надвишава тази на повечето флагмани към момента, то се очаква, че притежателите му ще го използват за по-дълго време, а 5G поддръжката е бъдещето на мобилните мрежи. За това, за да си гарантирате, че устройството ви ще поддържа най-актуалния мобилен стандарт след години, наистина се насочете към версията с 5G.

Потребителите във Великобритания ще могат да закупят телефона още на 18-и този месец. Тепърва ще научим кога Samsung възнамерява да стартира продажбите в САЩ и Австралия, но слухове сочат, че това ще се случи някъде към 27-и септември.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Иво
Иво
2 години

Разтворен прилича на таблет, а затворен пък е много дебел и със сигурност неудобен за носене в Джоб.

Адриан
Адриан
Отговор на  Иво
2 години

Това е скъп телефон, не е направен да си го носиш в анцуга.

Kuzmanovv
Kuzmanovv
2 години

Господин Арсов – нещо празниците … ??? … „…5G поддръжка в горната и долната част на пантата, така че да се намали вероятността от попадане на прах“ … ?.
А за Fold – почти (❔) пълно фиаско ☺.

the professor
the professor
2 години

като се има в предвид, че дисплея няма да е стъклен и няма да има горила глаз, а е пластмасов няма как това въпреки по високата цена да накара хората да го използват по дълго – просто няма да издържи… пък това че дисплея остава отвън при сгъване още по лесно ще води до надраскването му..

Note fan
Note fan
Отговор на  the professor
2 години

Когато си професор, не е важна реалността… В случай, че се появи съмнение все пак в професорската убеденост – Основния дисплей се сгъва навътре и е съвсем предпазен. Външния е 4.6 inches, 720 x 1680 pixels, Super AMOLED, Scratch-resistant glass (Corning Gorilla Glass 6). Това ще рече че външния дисплей е с най-новото и качествено стъкло до момента …. Има още един сгъваем тел. но той е на Хуявей и на него дисплея му стои отвън…

The professor fen
The professor fen
Отговор на  Note fan
2 години

Професоро е сбръкал статията.

Нови ревюта

Подобни новини