Какво да направите, ако телефона Ви се намокри

3
482

Вероятно много от Вас са виждали телефона си потъващ към дъното на басейн, в чаша бира, изпран с дънките или пък в тоалетната. А знаете ли какво да правите в ситуацията? Ето няколко съвета от wikiHow:

1. Първо, спрете да се наслаждавате на гледката (и да викате) и веднага изкарайте устройството от водата. Свалете капака и изкарайте батерията, за да предотвратите късо съединение, а също и SIM картата, за да запазите контактите си на нея.

2. Много от телефоните имат сензор за съприкосновение с вода. Той служи да покаже дали телефона е бил изпускан в течност и, ако това условие е изпълнено, гаранцията отпада. Обикновено сензора е малка бяла точка, намираща се някъде около изходите за свързване на батерията. Ако е станала червена, гаранцията е отпаднала.

3. Винаги внимавайте, когато около Вас има солена вода (море, например). Солите са много опасни за платките в телефоните и затова трябва да сте много бдителни. Ако, все пак, устройството Ви попадне в такава вода, изплакнете SIM картата, след като я изкарате.

4. Избършете телефона със суха платнена или хартиена кърпа, като е хубаво да не го въртите, за да не се разтича водата вътре в него.

5. Използвайте прахосмукачка, ако имате подръка. Идеята е странна, но всъщност е съвсем логично да работи. Но не включвайте телефона веднага след „изсмукване“, защото прахосмукачката може да е създала статично електричество. Сешоара е лоша идея.

6. След всички процедури пъхнете телефона в буркан или чаша с ориз за 24 часа, като не го включвате през това време. Ориза трябва да абсорбира останалата влага и да изпълни заключителната фаза от Спасителния план.

Всички тези точки трябва да действат много добре, но най-лесно ще е, ако не позволявате на телефона си да попадне в съд с течност. Все пак, ако Ви се случи, изпълнете Плана и имайте търпение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари