Какво да очакваме от Android 4.1 Jelly Bean

0
49

Огромният буркан с желирани бонбони на ливадата пред централния офис на Google не подлъга никого – на вчерашната си пресконференция компанията наистина представи новия ъпдейт на мобилната си операционна система – Android 4.1 Jelly Bean. Платформата сега трябва да е още по-бърза като най-голямо подобрение очакваме в зареждането на анимации.

Сред промените са автоматично преподреждане и оразмеряване на джаджите по заглавния екран, технология, която ускорява писането на текст благодарение на софтуер, който „предсказва“ това, което се опитвате да напишете и офлайн режим на работа на технологията за разпознаване на реч.

Google твърдят, че има обновления в търсенето, в графиката и в тъч контрола. Сега Android е синхронизиран към скорост от 60 кадъра в секунда, което означава, че както скролването, така и зареждането на анимации ще е много по-гладко, бързо и качествено. Jelly Bean използва дори технология, която „предусеща“ къде ще допрете пръстите си, така че приложенията да се зареждат едновременно с допира. Операционната система, също така, ще оптимизира работата на централния процесор всеки път щом използвате тъч контрол.

От компанията твърдят, че ъпдейтът ще направи Android по-адаптивен към нуждите на незрящите или частично незрящите потребители благодарение на комбинираното управление с жестове и реч и на синхронизирането на платформата с браилови устройства, които поддържат Bluetooth. В средата на юли ъпдейтът ще получат собствениците на Galaxy Nexus, Motorola Xoom и Nexus S.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари