Какво е новото в Windows Phone 8 OS

4
49

Преди броени минути Microsoft представиха на специално събитие в Сан Франциско новата версия на мобилната си операционна система – Windows Phone 8 OS. Платформата има многобройни подобрения в сравнение с предишната версия – Windows Phone 7.5 Mango, както и доста чисто нови функции, които я доближават до най-големите й конкуренти – Android и iOS.

Нов компонент са плочките в заглавния екран, които сега могат да се оразмеряват по желание на потребителя. Ако желаем, можем да увеличим размера на една плочка до един квадратен сантиметър без никаква промяна на анимациите вътре в нея.

Платформата сега дава и повече възможности за контрол на заключващия екран. Вече можем да изберем приложение, което да показва определена информация щом отключим екрана. Например, ако изберем приложението на CNN, всеки път щом натиснем бутона за отключване, на екрана ще се появяват последните новини от света. Ако изберем приложението на Facebook, първото нещо, което ще видим ще са снимките на приятелите ни и така нататък.

Тук трябва да отбележим, че по време на писането на тази новина, събитието на Microsoft все още тече, така че очаквайте още подробна информация за всичко ново в Windows Phone 8.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
frozener
frozener

Дано са наблегнали малко повече и в персонализацията.

pedro
pedro

Има нови цветове 🙂 Но пък показаха доста полезни неща. Най-якото ми се стори Kid’s corner т.е. нещо като ограничен акаунт. Избираш какви неща може да прави ограничения потребител. Примерно кои програми и игри може да пуска, дали може да звъни, да разглежда ли смс и т.н. После някой като ти иска телефона можеш да му го дадеш да си цъка без да ти рови конфиденциалната информация или да се обажда на секс телефони. Има skype с push notifications. Т.е. не стои постоянно в интернет да прави трафик. Също вграден брояч на трафика в интернет и режим за компресия на… Виж още »

netvampire
netvampire

Дано НАЙ-НАКРАЯ да има VPN!!!

backinblack
backinblack

Абе този Уиндоус, обзаведоха ли го най-после с копи и пейст 😀 !!!?