Какво не бе казано по време на презентацията на iPhone 11 и 11 Pro

2
6834

На 10 септември Apple представи своята серия от нови смартфони, но на презентацията обърна внимание само на най-важните моменти. Някои детайли бяха само загатнати, а други изобщо не бяха споменати. Нека се спрем на някои от тях.

Къде е 3D Touch?

В новите модели iPhone няма 3D Touch. Останала е тактилната обратна връзка: смартфоните фиксират по-дългото задържане на пръста върху екрана (като при iPhone XR). В iPhone 11 се използва почти същата LCD матрица Liquid Retina, като в iPhone XR, а iPhone 11 Pro и 11 Pro Max разполагат с OLED матрица от ново поколение с фантастичната максимална яркост от 1200 кандела на квадратен метър в HDR режим.

Къде са iPhone XS и XS Max?

Техните продажби бяха спрени в интернет магазина на Apple, но ритейлърите продължават да ги продават до изчерпване на количествата. iPhone 8 и XR продължават да се продават.

Две SIM карти

iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max с два слота за SIM карти ще се продават само в Хонконг и Китай. В останалите държави ще се продават модели с една SIM карта или с две eSIM.

Бързо или бавно зареждане?

Новите iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max поддържат бързо зареждане, но необходимото зарядно е поставено само в комплекта на двата по-скъпи смартфона. Обикновеният iPhone 11 има 5 W стандартно зарядно със съвсем малък корпус. iPhone 11 Pro и 11 Pro Max се продават с 18 W зарядно, което за 30 минути зарежда акумулаторната батерия до 50%.

AirDrop

В iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max е поставен чипа U1 с поддръжката на технологията Ultra Wideband. Тя дава възможност на смартфона да намира и идентифицира намиращият се наблизо друг айфон, за да може евентуално да се позволи обмена на файлове чрез AirDrop. Интересно е, че тази възможност е описана само в американския онлайн магазин на Apple и навярно в началото технологията ще работи само в САЩ.

Бързият Face ID

Лицевият скенер в iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max работи с 30% по-бързо в сравнение с айфоните от предишното поколение. Със същия процент е ускорена и работата на скенера за пръстови отпечатъци.

Wi-Fi 6

Новите модели iPhone поддържат Wi-Fi 6 (802.11ax) стандарта, който дава възможност за изтегляне на данните с 38% по-бързо в сравнение с Wi-Fi 802.11ac.

Ябълката е по средата

Логотипът на Apple е изместен от горната част на задния панел в средата. Не е известно защо е направена тази промяна.

Музика за двама

Към един от новите iPhone могат да се включат две двойки слушалки AirPods или Beats. Тази възможност се появи и в някои предишни модели след обновяването до iOS 13.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гоше
Гоше

Че са пълен ishit както обикновено.

Ким Чей Уй
Ким Чей Уй

Лицевият скенер в iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max работи с 30% по-бързо в сравнение с айфоните от предишното поколение дотук добре, но 💡Със същия процент е ускорена и работата на скенера за пръстови отпечатъци – какъв скенер, че нещо не вдевам, нали НЯМАТ? 😳