Какво по-точно се крие зад технологията на HTC – UltraPixel

3
28

Една от най-вълнуващите характеристики на новия смартфон на HTC – HTC One – е неговата „ултрапикселова камера“. Тайванската компания гордо заяви, че новият им продукт ще сложи край на „войните за мегапиксели“. Но как точно?

На пръв поглед 4-мегапикселовата камера на HTC One може и да звучи по-некачествена от вече утвърдилите си като стандарт 8-мегапикселови камери на последното поколение смартфони. Технологията UltraPixel обаче разчита не на повече, а на по-големи пиксели (оттам и терминът „ultra“, назоваващ нещо по-голямо от „mega“). Камерата на One поддържа пиксели с големина 2 микрометра, които, на теория, позволяват навлизането на много повече светлина до матрицата на камерата и гарантират много по-добри резултати особено в тъмни условия.

Разбира се, броят на пикселите винаги има значение, особено ако планираме да принтираме снимките си в голям формат. Точно тук е недостатъкът на HTC One. Снимките, които ще правим със смартфона, ще бъдат с резолюция 2688 х 1520, което е много по-малко, отколкото ни трябва, за да направим копие в голям формат или да обработим прецизно изображението.

Но в крайна сметка, HTC One е смартфон, а не фотоапарат и повечето му собственици едва ли ще използват снимките си за изложба или за реклама върху билбордове. Така че, в крайна сметка, смартфонът на HTC може действително да поведе конкуренцията поне по отношение на камерата си. Разбира се, останалите спецификации на смартфона трябва да са също толкова интересни за потребителите, за да го направят хит на пазара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари