Какво става с батерията на смартфона при използването на 200 W зарядно на Xiaomi

5
3146

Xiaomi официално заяви, че нейното ново 200 W захранване е безопасно и не намалява технологичния живот на акумулаторните батерии.

В края на миналия месец Xiaomi представи своето свръхбързо зарядно HyperCharge с мощност 200 W, което зарежда акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh само за 8 минути. Редица технологични медии изразиха своите опасения, че зареждането с подобна мощност ще доведе до стремителна деградация на батерията. Китайската компания увери всички, че няма от какво да се опасяват.

Xiaomi заяви в своята страница във Weibo, че след 800 цикъла на свръхбързо зареждане и последващо разреждане, акумулаторната батерия на смартфона запазва 80% от своя първоначален капацитет.

Лесно може да се пресметне, че 800 цикъла на зареждане и разреждане са малко над две години ежедневно зареждане на батерия с капацитет 4000 mAh. Тоест, след изтичането на този период от време, този капацитет ще се намали до 3200 mAh. Ясно е, че капацитетът на една 5 000 mAh батерия за същия период ще намалее с 1000 mAh.

За да могат потребителите по-добре да разберат, че новата технология на Xiaomi е истински пробив, компанията напомни че в съответствие с китайските промишлени стандарти деградацията на батерията на смартфона след 600 цикъла на зареждане и зареждане не трябва да пада с повече от 40%.

Xiaomi допълни, че е положила всички грижи за осигуряване на безопасността при използването на тази технология и е внедрила 40 различни защити.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари