Какъв iPhone подготвя Apple през 2014 г.?

0
24


Докато Apple се подготвя само след броени дни да покаже новото поколение iPhone, в интернет вече започнаха спекулациите за следващия модел на популярния смартфон, който се очаква да се появи през 2014-та година.

По-рано през месеца престижното издание Wall Street Journal информира читателите си, че американската компания тества различни размери за дисплея на следващия iPhone. Спекулациите гласяха, че Apple е решил този път да заложи на по-голям екран и тества от 4,8-инчови до 6-инчови дисплеи. Мнозина експерти също изразиха мнение, че технологичният гигант най-вероятно ще представи iPhone с по-голям екран.

Подобно твърдение не е необосновано. Най-големият конкурент на Apple на мобилния пазар – Samsung, предлага устройства с доста по-големи екрани, а последните резултати показват, че южнокорейската компания се радва на все по-голям потребителски интерес. И докато американският технологичен гигант продължава да залага на традиционните 4-инчови дисплеи, то според проучване на IHS в мобилната индустрия се наблюдава засилено търсене на устройства с все по-големи екрани. Според статистиката през 2008-ма година потребителите са предпочитали устройства с дисплей не по-голям от 2-инча, докато числото е нараснало през 2013-та година до 4-инча и продължава да бележи ръст.

В анкета на сайта CNET читателите също подкрепиха идеята за по-големи екрани, като изразиха желанието си Apple да им предложи нещо такова със следващия iPhone. 21% от гласувалите са заявили, че са доволни от сегашния 4-инчов дисплей, а цели 60% са споделили, че биха желали iPhone с 4,7-инчов или дори по-голям екран.

И въпреки че от Apple продължават да отказват коментар по темата и да не коментират бъдещите модели iPhone, то едно нещо изглежда сигурно – компанията най-после ще заложи на по-големите екрани.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за