Как батерията ни да издържа повече – съветите на Motorola

7
2360
Знаете ли как да зареждате телефона си правилно?

Независимо дали говорим за най-висок, среден или нисък клас смартфони – всички те са изправени пред едно основно предизвикателство – да отговорят на очакванията на потребителите за удължен живот на батерията. Съвременните устройства могат да се похвалят с какви ли не достъпни приложения, функции, актуализации, изкуствен интелект, но истината е, че трябва да знаем какво всъщност е основното предназначение на телефоните – да ни свързват със света, а това е невъзможно без батерия. Точно затова е важно да знаете как да поддържате правилно заряда на вашето устройство, както и някои тънкости и полезни приложения, които предлагат водещи производители.

Избягвайте зареждането на телефона си до 100%

Може би ще се изненадате, че зареждането до заветните 100% е враг на батерията, особено ако е била значително или напълно изтощена. Не допускайте изчерпване на заряда докрай. Най-добре е да го поддържате на равнище между 45% и 75%, и да зареждате често и за кратко. Както пълният, така и ниският заряд на батерията ограничават капацитета ѝ на работа и жизнения ѝ цикъл.    

Спрете ненужните вибрации и известия

В много моменти позвъняването с вибрация, както и получаването на различни по важност известия, е неизбежно, особено когато е необходимо да изключите звука на смартфона си. За жалост, дори само една от тези две опции да е включена, унищожаването на батерията е в сила. Затова е препоръчително да деактивирате излишните вибрации – на клавиатурата, дублирането със звънене при входящо повикване и т.н., както и ненужните нотификации.

Яркостта на екрана съкращава заряда още в ранните часове на деня

Високата яркост на дисплея съсипва батерията с бавни, но сигурни темпове. Независимо дали е настроена автоматично или ръчно, но в случай че е на максимум, яркостта на екрана тормози едновременно литиево-йонните батерии и зрението ви. За предпочитане е да я настроите ръчно на подходящ за вас процент и да ползвате режимите за защита на очите през нощта, за да можете да се наслаждавате възможно най-дълго на работата на смартфона си. Устройствата на пазара предлагат достатъчно решения в тази посока. Motorola са нарекли своето “Нощен екран” – функция, която автоматично регулира количеството синя светлина в късните часове, за да предотврати излишното напрежение върху очите.

 Изключете всичко, което така или иначе не използвате

В забързаното ежедневие всеки от нас често си спестява излишни движения и директно преминава към бутона за заключване на смартфона, независимо от факта, че остават отворени куп приложения.

Работещи във фонов режим обаче, те рязко намаляват часовете, в които спокойно и ползотворно можете да използвате телефона си. Непрестанното търсене на Bluetooth сигнал покрай ежедневния крос в парка например изразходва запаса от енергия, и то мигновено! Следващият виновник за доближаването до ниските проценти на заряда, са Wi-Fi и 4G връзките. Голям процент от хората не изключват Wi-Fi, когато не го използват и така причиняват излишен спад на батерията заради непрестанното търсене на мрежа.

 Производителите на смартфони непрекъснато търсят начини за подобряване живота на батерията

Предлагат различни по вид и мощност решения – преносими батерии, бързо зареждащи адаптери, както и приложения за пестене на енергия. Макар и удобни, всички те означават още един ангажимент от страна на потребителите – да ги носи със себе си, да осигурява заряд за тях и т.н.

Изключение правят единствено модулите на Motorola. Те са безжични и посредством улеснена и иновативна технология добавят значителен заряд към смартфона. Модулите са съвместими с всички модели от z-серията на Motorola. Тя е единствената на пазара, която успешно налага модулната технология преди 3 години.

Устройствата от нея са съвместими със специалните аксесоари Moto Mods, които добавят допълнителни функционалности към телефона и го трансформират в изцяло ново и различно устройство. Именно модулите, които осигуряват допълнителен заряд на батерията, непрекъснато еволюират.

Сега собствениците на moto z смартфони от първо, второ и трето поколение могат да се възползват от Moto Turbo Power Pack.

Изключително функционален, модулът предлага допълнителни цели 3490 mAh или казано по-простичко – заряд по-голям от този на повечето модели на пазара. А когато и той бъде изчерпан, ще са необходими само 20 минути, за да  възстановите 50% от капацитета му.

Motorola предлага на своите клиенти допълнително спокойствие за заряда на батерията и удобство, без да изисква от тях никакво усилие, с функциите Мoto actions. Те представляват прости жестове, които активират най-често използваните функции, без да се налага потребителят дори да докосва екрана. Това пести време, енергия и прави оперирането с телефона интуитивно и изключително удобно.

Така например можете да изключите нотификациите за колкото дълго пожелаете. Трябва само да обърнете телефона си с дисплея надолу, за да активирате режим „Не ме безпокой“. Изключително полезно, ако сте в среща и не желаете да ви прекъсват или пък имате нужда от няколко минути спокойствие, за да се концентрирате върху това, което правите. Или пък да отворите камерата само с едно завъртане на китката, вместо да преминавате през стандартното зареждане на дисплея, дори и при заключен екран.

Функцията Moto Екран пък дава възможност за преглед на известията ви, без да се налага да отключвате телефона си

Когато пристигат нови важни известия, Moto Екран извежда дискретна икона на съответното приложение, която е достатъчна да привлече вниманието ви. При задържане на иконата се появява допълнителна информация за съобщението, което ви дава възможност да прецените дали си струва да хабите енергия за него. Буквално. Добрата новина е, че функцията не се активира, когато устройството е в джоба или чантата ви, а това със сигурност ще спести известни неприятности, както и енергия на телефона.

Motorola предоставя на своите потребители с една от най-бързите технологии за зареждане на пазара

Благодарение на иновативната TurboPower™ технология устройството е заредено за часове само след няколко минути на зарядното. TurboPower™ е цялостна система, създадена да постига възможно най-високи резултати за най-кратък период от време. И най-хубавата новина е, че идва като част от комплекта всички нови Motorola модели.

И накрая, но не на последно място, са Moto Suggestions – приложение, инсталирано на най-новите модели Motorola, което дава персонализирани съвети на потребителите как биха могли да спестят батерия най-ефективно, без това да наруши удоволствието и ефективността от работата им с устройството.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Румен
Румен

Ma … тва реклама ли е? Аз се надявах да науча нещо полезно ….

Палуестиниец
Палуестиниец

Добър съвет е както е написано, да се намаля яркостта на екрана на Самсунг.
Въпреки, че е може би най-добрият екран, Самсунг не ползва толкова много енергия за екрана.
Много точно е казано да се изключват ненужните функции на Самсунга.
Иначе е добра рекламка на Самсунг 🙂

Аз ве аз
Аз ве аз

Направо изключете телефона. Ако трябва да слушам тези съвети, да не си бях вземал смартфон.

MCMXLVIII
MCMXLVIII

Аха и това ми го препоръчват тези, които имат интерес батерията ми да се скапе, за да се смени с нова и съответно да получат пари… :d Аз пък си зареждам телефона почти всеки път от 0 до 100 и остава в зарядното няколко часа допълнително, тъй като процесът се извършва през нощта, докато спя и батерията не е мръднала от самото начало (3 години и повече) по издръжливост. Не мога да кажа, че и откъм надуване е мръднала. Просто някои батерии са по-качествени от други и сдават багажа по-бавно, както при всичко останало, нормално е. : )

Мистър Йес
Мистър Йес

Да, така си е. Аз на стария Sony Ericsson K550i му зареждах батерията през нощта от 0 до 100% и тя изкара над 8 години, даже още става, но вече е с доста намален капацитет.

Рмн
Рмн

Подкрепям зареждането през нощта! Още когато имах lg optimus 2x си изградих този навик и до сега така си зареждам телефоните. Продавал съм ги едва след гаранцията. Не съм имал никакви забележки.

Miroslav
Miroslav

Много полезнооооо