Как да актуализирате телефона си до Android 10?

7
14488

Официално: Android 10, известен по-рано и като Android Q вече е наличен и можете да актуализирате устройството си до него, стига да е наличен за вашия модел апарат-.

Към момента единствените съвместими устройства са смартфоните Google Pixel, каквато всъщност е и тяхната идея – първи да получават най-новата версия на Android, но съвсем скоро се очаква да бъде наличен и за много повече устройства, и поетапно за всички.

В това ръководство ще видите как да изтеглите максимално бързо и без затруднения най-новата версия на Android.

Как да изтеглите Android 10 на вашия Google Pixel?
  • Първо намерете приложението „Настройки“ в телефона си. Това няма да е никак трудно, предвид че вероятно вече знаете къде се намират настройките на вашия Android телефон.
  • След като вече сте в настройките, намерете и изберете опцията „Система“.
  • От отворилото се меню, намерете раздела „Разширени“ в долната част и го отворете. В новопоявилото се меню, трябва да изберете опцията „Актуализация на системата“.
  • Би следвало да се появи новата система актуализация до Android 10 с множество информация какви са промените в новата версия. Ако не виждате налична нова актуализация, или устройство ви не е съвместимо, или все още не е налична OTA актуализация за него.
  • Ако Android 10 е наличен за устройството ви, стартирайте процеса по актуализиране и оставете телефона сам да свърши останалата работа. Уверете се, че е свързан с Wi-Fi. Актуализацията е възможна и чрез мобилен интернет. Добре е устройството да е включено към електрическата мрежа, за да избегнете внезапно падане на батерията и евентуални проблеми.
  • След известно време, в зависимост от скоростта на интернет връзката ви, Android 10 ще бъде изтеглен. След актуализацията, ще трябва да рестартирате устройството, за да работи тя коректно.

Всяка версия на Android има своя скрита пъзел игра, която обикновено представлява закачка между версията, логото и името. Тъй като до сега Google използваше имена на десерти за версиите на Android, е интересно да видим каква ли е пъзел играта в новата версия, която не носи име на сладкиш. Можете да проверите това като навигирате до менюто Настройки > Система > Версия на Android и чукнете четири последователни пъти върху номера на версията.

Как да надградите друг модел смартфон до Android 10?

Към момента, само смартфоните Google Pixel имат налична Android 10, но след известно време почти всички съвременни смартфони ще получат актуализация до новата версия. Тъй като много смартфони с Android работят с интерфейс, който е разработен от компанията производител и модифицира системата, за тях Android 10 може да дойде малко по-късно, отколкото за останалите модели. Смартфоните, които са част от програмата Android One, би трябвало да я получат преди всички останали.

Актуализирането на смартфон различен от Google Pixel, е съвсем идентично. Повечето съвременни телефони имат търсачка в настройките, за да намерите лесно опцията „Актуализация на системата“, ако не се ориентирате къде се намира за вашето устройство.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Тази статия е чист СПАМ. Елементарно Уотсън, кото то дойде актуализацията, ще я инсталираш. Телефоня ти съобщава.

Капитализъм
Капитализъм

Този коментар е чист СПАМ. Елементарно Уотсън, като мислиш, че една стария е спам, не я отваряш и не четеш страницата.

Pedro
Pedro

Най-добре нищо да не четем ,нищо да не критикуваме,нищо да не дискутираме …а и собствено мнение не ни трябва,нали?????

Георги
Георги

То колкото дойде и андроид 9 за моя тел така ще дойде и този-след бая години а тела ми е huawei p10 lite

Геуе
Геуе

С разширени настройки или вени все тая. Ще дойде га ми я пусне Xiaomi.
Ясас маляка .

IT-User
IT-User

Кой каза, че не може да си инсталираш Android 10 (Q). За тази цел ти трябва „телефон“, който ще поддържа новата версия на LineageOS 17 която ще излезе някъде в началото на 2020 година.😌

Pedro
Pedro

Изпростяването е невероятно ,,Как да актуализирате телефона си до Android 10?“ Ами като ви дойде актуализацията .Как да станем богати ,ами набавете си пари.Как да не сме гладни,яжте редовно.Яко мъдрости се пишат.