fbpx
0.3 C
София

Как да записвате телефонни разговори в Android

Искате да записвате телефонните си разговори в Android? Тогава това ръководство е за вас.

Най-четени

Искате да разберете как да може запишете телефонно обаждане на телефона си с Android? Попаднали сте на правилното място. От Androidcentral тестват над сто телефона годишно и в тази публикация ще намерите подробности от тях за това как да записвате разговори за всеки голям производител на телефони с Android.

Така че независимо дали използвате телефон Galaxy, телефон Xiaomi с MIUI, устройство OnePlus с OxygenOS, OPPO ColorOS или Android One, ще намерите подходяща информация за това как да го направите. Ето какво трябва да знаете за записването на телефонни разговори на вашето устройство с Android.

Какво трябва да знаете за записването на телефонни разговори в Android

Повечето производители на телефони имаха свой собствен „екран за набиране/dialer“, но от Android 11, Google започна да задължава марките телефони да включват в пакета екрана за набиране на Google и съобщенията за Android като клиент за набиране и изпращане на текстови съобщения по подразбиране.

Единственото отклонение от това правило са Samsung и ASUS, като и двете марки продължават да предлагат свои собствени набиращи устройства в допълнение към набиращото устройство на Google на своите устройства. Въпреки това има няколко разлики в начина, по който функцията работи при различните марки, затова тук ще разгледаме нещата въз основа на начина, по който всеки производител се справя със записването на телефонни разговори.

Как да записвате телефонни разговори на телефон Samsung Galaxy

Samsung е най-големият производител на телефони с Android и произвежда най-добрите телефони с Android, които можете да си купите днес. One UI е един от най-богатите на функции интерфейси в Android, а последната му итерация – One UI 5 – включва модерни елементи на потребителския интерфейс и всички нови функции в Android 13.

Всички телефони Galaxy идват с инсталиран по подразбиране телефонен екран за набиране на Samsung, който ви позволява да записвате разговори с лекота. Единствената уговорка, която трябва да знаете тук, е, че обажданията, проведени през Wi-Fi, не могат да бъдат записвани, така че ако използвате Wi-Fi разговори, ще трябва да деактивирате функцията, за да работи записването на обаждания на вашия телефон Galaxy. Ето как да записвате телефонни разговори на вашия телефон Samsung Galaxy:

1. Направете повикване.

2. В рамките на менюто на разговора докоснете бутона за преливане на действията (трите вертикални точки в горния десен ъгъл).

3. Изберете „Записване на повикването“.

Изображение: Android Central

4. Ще видите банер за запис, който се показва заедно с брояча на продължителността на повикването.

5. За да прекратите записа, натиснете отново бутона за преливане на действията.

6. Изберете „Спиране на записването на разговора“.

7. Ще получите известие за достъп до записаното повикване. Изберете известието, за да преминете към вътрешното хранилище на устройството си и да възпроизведете записа.

Изображение: Android Central

Всички записи се съхраняват във вътрешната памет на телефона във формат .m4a и намирането им е доста лесно. Ако трябва да получите достъп до запаметените записи на разговори, ето как да го направите:

1. Отворете „Моите файлове“.

2. Изберете „Вътрешно хранилище“.

3. Навигирайте до папката „Call“.

4. Това е мястото, където ще намерите всички записани повиквания в телефона.

Изображение: Android Central

Запазването на разговорите в достъпна форма улеснява работата, ако трябва да направите транскрипция на разговора. Като цяло Samsung разполага със стабилно решение, ако искате да запишете разговор на своя телефон Galaxy, а самата функция е налична във всички телефони Samsung, пуснати през последните четири години.

Как да записвате телефонни разговори на телефони Pixel и Android One

Google вече не предлага възможност за запис на разговори на Pixel или Android One устройствата. Функцията присъстваше още в Android 9.0 Pie, но Google премахна възможността за запис на разговори поради проблеми с поверителността. Беше казано, че Google ще добави функцията обратно, но това не беше направено.

Тази промяна засяга не само Pixel, но и по-широк набор от устройства. Всички телефони с Android One също използват телефонния екран за набиране на Google, така че няма да намерите опцията за запис на разговори и на телефоните от Nokia и Motorola. В Android има няколко приложения на трети страни, които твърдят, че ви позволяват да записвате разговори, но Google блокира възможността на тези приложения да правят това от Android 10.

Следователно няма надежден начин да записвате телефонни разговори на вашия телефон Pixel или Android One. Това може да се промени в бъдеще, но е малко вероятно, като се има предвид позицията, която Google заема по отношение на записването на разговори като цяло.

Как да записвате телефонни разговори на телефон OnePlus

OxygenOS на OnePlus е един от най-харесваните интерфейси на Android заради фокуса на компанията върху производителността и персонализацията. През последните години тази тенденция се промени, тъй като OxygenOS се превърна в преработена версия на ColorOS, но е факт, че тук получавате много възможности за персонализация.

OnePlus имаше свой собствен екран за набиране, но през 2021 г. премина към използване на набиращия екран на Google като опция по подразбиране на своите телефони. Така че, ако използвате телефони от серията Nord или други устройства от номерираната серия след OnePlus 8, ще трябва да използвате телефонния екран за набиране на Google.

Но тук има и добра новина, защото въпреки че тези телефони използват екрана за набиране на Google, има опция за запис на разговори. Нека първо да видим как да направим това; ако използвате по-стар телефон OnePlus с екрана за набиране на компанията, можете да прескочите към следващия раздел на статията.

Как да записвате телефонни разговори на телефони OnePlus с телефонния набирач на Google

1. Направете обаждане, като използвате екрана за набиране.

2. В рамките на менюто на повикването плъзнете наляво, за да получите достъп до втората страница с опции.

3. Натиснете „Запис“, за да стартирате запис.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини