Как да получите достъп до новостите в Moto X за Android

5
50

Въпреки препълването на пазара с приложения, от Google все още успяват да въвеждат новости при нужда за Android. Ако бъде пуснато ново приложение, което е екскзлузивно за определен модел, само няколко дни по-късно, в Play Store се появява и негова реплика, която да работи върху останалите устройства с Android. E, след представянето на Moto X преди няколко дни, има нови попълнения за горната графа. Но знайте, че функционалностите на долупосочените приложения се приближава, но не съвпада напълно с тези на оригиналните приложения, а и изразходването на електроенергия не е прецизирано като при модела на Google:

Управление без докосване – приложението, което симулира тази функция, е може би едно от най-интересните приложения, които можете да намерите за Android въобще – Utter!, разработено от Ben Randall. То може да прави почти всичко, което може и Google Search, а има и бонуси – превключване на Wi-Fi или Bluetooth, пренасяне директно на страницата с настройките, прочитане на копиран текст и още.

За да репликира точно Touchless Control на Moto X, има и функция „постоянно слушане“ и отговор при фраза за активиране, като Utter! се справя много добре (но внимавайте с батерията). За разлика от някои други приложения, Utter! може да „събуди“ телефона и от standby.

А ето и какво няма в Utter!The Knowledge Graph (Графът на познанието) – възможността да задавате въпроси на Google, като „Кой е Mutabaruka?“ или „Кой е авторът на „Вечер във Византия?“. В информацията за приложението пише, че тази функционалност ще се появи много скоро, но засега можете просто да „заповядвате“ на Utter! да отваря Google Search и след това да задавате въпросите си. За да подкарате приложението Ви трябва телефон с поне Android 2.3. Отдолу можете да видите видео с работата му, но то не е ново и от тогава са се появили още функционалности.

Активен екран – това е друго ексклузивно нововъведение, което се възползва от възможностите на AMOLED екраните и включва само пикселите, които са нужни за показване на конкретно съобщение. Неговата работа се репликира от приложението ActiveNotifications, но то работи само за устройства с Android 4.3, защото само тази версия дава достъп на приложенията до съобщенията.

Приложението напълно точно следва функционалността на оригиналното приложение за Moto X и работи върху всички устройства с Android 4.3, но докато при Nexus 4,7 и 10 всички пиксели на екрана ще бъдат включвани, то при Galaxy Nexus, който е единственият Nexus с Android 4.3 и AMOLED екран, ще се включват само пикселите, нужни за изписване на съобщението, с което се цели спестяване на електроенергия.

ActiveNotifications позволява контролирането на това, кои други приложения да имат достъп до съобщенията, а позволява и цялостното им изключване през нощта. За 99 цента могат да се добавят още две удобни функционалности.

Бързо улавяне – тази функция служи за пускането на камерата при завъртане два пъти. Приложението, което я имитира, се казва Twisty Launcher. Както се подразбира, то улавя специфично движение на устройството и след това пуска свързано с него приложение, например камерата. Недостатък е, че телефонът трябва да е отключен за да работи софтуера.

Twisty Launcher има запаметени различни жестове, включително двойно завъртане (като при Moto X), двойно пресичане, а също и завъртане на лицевата част на устройството нагоре или надолу два пъти. Приложението не работи ефективно на 100% и понякога жестовете се бъркат. Освен това, понякога приложението е бавно при стартиране. Приложението е безплатно и работи върху устройства с Android 2.3 и по-нови, но има проблеми със съвместимостта при някои телефони, като например HTC One.

Линкове за:
Utter!
Twisty Launcher
ActiveNotifications

и QR кодове в същата последователност:

QRCode

QRCode

QRCode

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари