fbpx
0.3 C
София

Как да скриете приложениe в телефони и таблети с Android

Най-четени

Възможно е да имате много причини да искате да научите как да скривате приложения в устройствата с Android. Независимо дали става дума за това да държите работните приложения извън обсега на малките деца или за чувствителни приложения далеч от любопитни очи. Може би просто искате да скриете приложенията за запознанства в телефона си. Да знаете как да скривате приложения е от решаващо значение за запазване на личната ви неприкосновеност.

Какво точно се случва, когато скриете приложения в Android? Никой няма да може да ги открие, ако прелиства и рови в телефона, но това не означава, че няма други начини да се намерят. Историята на инсталираните приложения в Play Store ще покаже кои приложения сте изтеглили. Папките с данни за приложенията също ще останат в устройството.

Скритото приложение няма да се появява в резултатите от търсене. Дори ако някой се опита да търси приложението директно, няма да може да го намери. Ще трябва да се разрови в списъка с инсталирани приложения в менюто „Настройки“ или да прегледа вътрешната памет, за да намери папките с данни. Дотогава вероятно ще разберете какво е замислил и ще сте успели да изтръгнете телефона си от тези любопитни ръце.

Скриването на приложенията е различно от деактивирането им. Устройството ви може да е снабдено с предварително инсталиран bloatware и системни приложения, които не могат да бъдат премахнати. След като бъдат деактивирани, тези приложения вече не могат да използват системни ресурси и да забавят телефона ви. Възможно е обаче просто да искате да скриете приложенията, като в същото време можете да ги използвате, така че да не се показват на стартовия ви екран.

Ето как да скриете приложенията в Android, без да ги деактивирате. Тези инструкции са съставени с помощта на телефон Samsung, но ще работят също толкова добре на повечето телефони и таблети с Android.

Как да скриете приложение в Android

Стъпка 1: Плъзнете пръст нагоре от началния екран, за да отворите менюто. Докоснете иконата с три точки в горния десен ъгъл.

Стъпка 2: Влезте в „Настройки/Settings“, а след това в „Скриване на приложения/Hide Apps“.

Стъпка 3: Изберете приложението, което искате да скриете. Можете също така да го потърсите. След като изберете желаните приложения, натиснете „Готово/Done“.

Бонус съвет: Използвайте защитената папка на Samsung

Ако имате телефон Samsung, можете да използвате „защитената папка“, за да скриете приложенията. От няколко години телефоните на Samsung се доставят с тази опция. Това е частно, криптирано пространство на вашето Galaxy устройство, което може да бъде защитено с парола или пръстов отпечатък. Защитената папка може да бъде използвана като допълнителна мярка за сигурност.

Това, което е страхотно за защитената папка, е, че тя остава изолирана от останалата част на системата. Дори папките с данни на приложенията не се виждат в браузъра за файлове. Това гарантира пълното отделяне на приложенията и данните в „Secure Folder/Защитена папка“ от външната среда.

Единственият недостатък тук е, че всеки път, когато искате да използвате приложение, ще трябва да го използвате вътре в защитената папка. При това положение тя си остава чудесно решение за скриване на приложения на устройства с Android, произведени от Samsung.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини