Как изглежда централата на Motorola отвътре

1
1480
12 лаборатории и повече от 1000 служители коват иновациите в дома на технологичния гигант

По време на свое посещение в централата на Motorola в Чикаго, Илинойс, САЩ, българинът и маркетинг мениджър на компанията за Югоизточна Европа Георги Бонев повдига завесата и ни дава възможност да надникнем отвъд стените на огромната сграда, разположена на 500 W Monroe Street

Създадена през далечната 1928 г., Motorola извървява дълъг, нелек, но стремителен път нагоре в индустрията, на която самата тя поставя началото и която и досега е сред най-динамичните и вълнуващи в света – тази на мобилните технологии. Днес, разположен на повече от 90 000 кв.м., главният офис на Motorola крие безброй тайни от вселената на технологиите, сред които и бъдещи разработки на мобилни устройства от следващи поколения. Тук всеки ден на работа идват хиляди инженери, дизайнери и разработчици, които непрекъснато се стремят да усъвършенстват онова, което техните предшественици и някои настоящи колеги са създали преди повече от 40 години – мобилния телефон.

Във видеото индустриалният дизайнер Майк Янки разказва за това как идеите на дизайнерите придобиват материална форма и какви машини и технологии се използват от неговия екип, за да постигнат идеалното копие на онова, което въображението на творците е създало. Благодарение на последни поколения 3D принтери и прототипиращи машини всеки елемент се изработва самостоятелно в детайли, така че продуктът да съответства напълно на първоначалния проект. “Понякога, – казва Майк – един продукт има между 20 и 100 елемента, който се изработват поотделно, сглобяват се, тестват се и едва тогава достигат до следващия отдел”.

 

 

 

 

 

 

Сакина Кувауала, главен софтуерен инжеренер, пък представя лабораторията за безжична свързаност, където се тестват свързаността на устройствата към различните мрежи в абсолютна честотна изолация.

Видеото отваря вратите и на може би една от на най-интригуващата части от цялата сграда – лабораторията за потребителски тестове на устройствата. Д-р Уен Зоу, главен инженер, показва всички екстремни преживявания, на които се подлагат моделите, на които им предстои да излязат на пазара, така че да отговорят на всички очаквания на потребителите. 

 

“Посещението на централата на Motorola за мен бе изключително вдъхновяващо и мотивиращо преживяване. Невероятно е как неизмеримите мащаби на история и бъдеще съжителстват заедно по етажите на тази сграда. Още по-зареждащо е да видиш и усетиш, че във вените на колегите тук наистина тече не само неутолимата жажда за иновации, но и дълбокото уважение към традициите”, разказва Георги Бонев.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари