Как най-бързо да намерим изгубения или откраднат смартфон чрез търсачката на Google

9
3818

Google добави в своята търсачка възможност за намирането на изгубен или откраднат смартфон директно от реда за търсене. Услугата се предлага от доста време, но сега са въведени някои промени

Ако мобилното устройство по някаква причини изчезне, достатъчно е да влезете в търсачката и да въведете find my device. Можете да използвате и този линк. В картата на Google ще бъде показан последният смартфон, който сте използвали и ще се изобрази точка на картата, показваща къде се намира устройството в момента. Всичко вече става доста бързо, а точността е висока. Ако имате няколко смартфона, може да се укаже, кой точно се търси.

След получаване на известие, че смартфонът е намерен се появяват три опции. Първо, телефонът може да звъни в продължение на 5 минути, дори и да е заден тих режим. Второ, заключване на устройството и излизане от Google профила. И последно, дава се възможност за изтриване на цялото съдържание на смартфона. След тази операция, телефонът вече не може да бъде намерен. Удобно е и използването на пълноценния сайт Find My Device.

За полазването на новата услуга потребителят трябва да е влязъл в своя Google профил.

С помощта на Find My Device могат да бъдат откривани не само Android смартфони и таблети. Ако в iPhone или iPad е инсталирано специалното приложение на Google, услугата подсказва, какво трябва да се направи при изгубване на мобилното устройство.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари