Как най-бързо да намерим изгубения или откраднат смартфон чрез търсачката на Google

9
3639

Google добави в своята търсачка възможност за намирането на изгубен или откраднат смартфон директно от реда за търсене. Услугата се предлага от доста време, но сега са въведени някои промени

Ако мобилното устройство по някаква причини изчезне, достатъчно е да влезете в търсачката и да въведете find my device. Можете да използвате и този линк. В картата на Google ще бъде показан последният смартфон, който сте използвали и ще се изобрази точка на картата, показваща къде се намира устройството в момента. Всичко вече става доста бързо, а точността е висока. Ако имате няколко смартфона, може да се укаже, кой точно се търси.

След получаване на известие, че смартфонът е намерен се появяват три опции. Първо, телефонът може да звъни в продължение на 5 минути, дори и да е заден тих режим. Второ, заключване на устройството и излизане от Google профила. И последно, дава се възможност за изтриване на цялото съдържание на смартфона. След тази операция, телефонът вече не може да бъде намерен. Удобно е и използването на пълноценния сайт Find My Device.

За полазването на новата услуга потребителят трябва да е влязъл в своя Google профил.

С помощта на Find My Device могат да бъдат откривани не само Android смартфони и таблети. Ако в iPhone или iPad е инсталирано специалното приложение на Google, услугата подсказва, какво трябва да се направи при изгубване на мобилното устройство.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Трябва да е свързан към нета.

Гошо
Гошо

Location

Oceanic815
Oceanic815

И да е включен. И батерията да не му е паднала. И да има конфигуриран акаунт на Гуугъл на него. Да не си изкл. услугата за местоположението. Абе много условия, а резултата не винаги е очаквания. 🙂
Целия зор е да те накарат да ползваш техните „безплатни“ услуги за да могат да те профилират все повече и повече.

Владислав
Владислав

Подобна функция имат всички производители на телефони. Не е задължително да ползваш Гугъл.

nulluser
nulluser

Аз си изпатих от тези „удобства“ на Гугъл. Преди две години им се подведох по ъкъла за двустепенната проверка. Обаче си забравих телефона някъде. И, как да вляза в сайта да си намеря телефона, като изпратеният код отива на него. С много зор, попълване на формуляри с неизвестни за мен въпроси от настолния комп (напр. коя година и месец горе-долу съм си направил акаунта в Гугъл) разбрах, че се бях самопрецакал. В крайна сметка си намерих телефона, ситуацията бе комична. Покрай „съветите на Гугъл“ по късмет се разминах не толкова да загубя телефона, а и най-вече основния си е-маил. Също,… Виж още »

Владислав
Владислав

В подобна ситуация изпаднаха служители на Явлена, когато А1 им затри номерата при миграцията към друг оператор. Така е когато не ползваш редовно прафилла си в Гугъл на браузъра.

Гошо
Гошо

Трябва да е включен ГПС т.е. постоянно хабене на батерия => го дръжа изключено => рекламиранта услуга не работи 🙂

Oceanic815
Oceanic815

Що му давате минуси на човека? Прав е! Телефона трябва да е включен (очевидно), но заедно с това И локацията му трябва да е включена. Изумен съм, че Гуугъл сервизите не включват дори и временно локацията при заявка за местоположението на телефона. Ето какво излиза при моя опит: Xiaomi Redmi Note 4 Online Location turned off И съответно гледам (цялата) карта на света. Едно време ползвах Cerberus когато беше безплатна, и разбира се ако я инсталираш с руут права можеше да я конвертираш в систем апп, скриеш и тя да има контрол в/у вкл/икл. на локацията. И всичко работеше. Дори… Виж още »

the professor
the professor

и на мен ми е странно, но явно програмистите на гоогле стават все по некадърни… що за глупост е възможността да изпратиш команда към телефона да затрие информацията на него, да го заключиш и т.н. , ама да не можеш да пратиш команда да включи gps… може и нарочно да е така – да те следят постоянно ако ти е включен gps, a ако не е да не можеш да си намериш … щеше да е хитро ако можеш да активираш камерите и да видиш кой го ползва или по добре при грешен пин/фигура/парола директно да прави селфи и да… Виж още »