Как оцениха камерата на Motorola Edge+ от DxoMark

0
573

Макар и Motorola да си е създала репутация като производител, който създава достъпни смартфони с добри спецификации, новият Edge + е първият безмилостен премиум телефон на компанията от години, който включва най-доброто от всичко и идва на съответстваща цена. Характеристиките на смартфона включват 6,7 – инчов OLED дисплей, който е силно извит в краищата, като почти не се намират рамки около него. Превъзходният чипсет Qualcomm 865, който задвижва смартфона, е придружен от 12GB RAM памет и 256 GB памет за вътрешно съхранение с UFS 3.0 без слот за SD карта. Друго съществено достойнство на Edge + е тройната задна камера на гърба на смартфона.

Основната камера на Edge + разполага с основен 108MP сензор с размер 1,33 инча, който създава кадри с реална разделителна способност до 27MP. Смартфонът се възползва от високия брой пиксели, за да предложи някои функции като оптично приближение и високо цифрово увеличение и много други. Широкоъгълният му обектив с f / 1.8 е оптически стабилизиран и фокусиран с PDAF на сензора. Сега от DXOMARK представят подробна оценка на камерите на смартфона.

Телекамерата на Edge + е по-малко вълнуваща, като използва 8MP PDAF сензор и стабилизиран f / 2.4 обектив, който осигурява 3x оптично увеличение.

Ултра-широката камера използва 16 MP обектив, еквивалент на 13 mm / f 2.2. До вертикалния ред сензори на основната камера се намира и лазерен сензор за подпомагане на фокуса.

Edge + може да записва 6K видео при 30 fps, необичайна разделителна способност, която може да бъде полезна, ако редактирате видео или имате дисплей с висока разделителна способност. Той също може да записва 4К видео при 30 fps, режимът който са тествали от DXOMARK.

Основни спецификации на камерата:

  • Основни: 108MP 1 / 1.33-инчов сензор, 26 mm еквивалентен f / 1.8-апертурен обектив с PDAF и OIS
  • Телефото сензор: 8MP сензор, 81 mm еквивалент f / 2.4-апертурен обектив с PDAF и OIS
  • Ултра широк сензор: 16MP сензор, 13 mm еквивалент f / 2.2
  • Лазерно фокусиране: Двойна LED светкавица Видео: 6K 30fps, 4K 30fps (тествано), 1080p (30 / 60fps), gyro-EIS

За тестовете на DXOMARK Camera: За оценяване и анализ в прегледи на камерата на смартфоните, инженерите на DXOMARK снимат и оценяват над 1600 тестови изображения и повече от 2 часа видео както в контролирана лабораторна среда, така и в естествени вътрешни и външни сцени, като използват настройките на камерата по подразбиране. Тази статия е предназначена да подчертае най-важните резултати от техните тестове.

Така анализаторите дават общо 113 точки на модела (119 за снимки и 101 за видео), като по този начин телефонът се нарежда с равен резултат с моделите сHonor 20 Pro и Samsung Galaxy S10+. Както винаги, анализаторите са извършили подробни тестове и публикуват информация за позитивните и негативните характеристики.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари