Samsung планира да пусне преработената си серия Galaxy A в Индия като нов начин да се конкурира на местния пазар с Xiaomi, чиито телефони се превърнаха във властелини там. По-рано този месец Samsung анонсира Galaxy M10 и Galaxy M20 като първия си удар срещу китайците. Въпросните два модела са бюджетни, но имат нелоши параметри и големи батерии.

Индия е вторият най-голям смартфон пазар в света, но е развиваща се държава със слаба икономика и ниски приходи на глава. Според Reuters, в държавата все още функционират 350 милиона „глупави“ телефона. Именно в тях се прицелват смартфон производителите, които искат да ги трансформират в продажби на своите модели.

По данни на анализаторите от Counterpoint, Samsung държи 24 процента от пазара в Индия към края на 2018 г. срещу 28 процента на Xiaomi. Samsung India обаче има доста агресивен план да промени това. Започвайки от март, компанията ще пуска по един Galaxy A в Индия всеки месец до края на лятото на широк ценови диапазон: от 140 до 700 долара. Прогнозите на гиганта са, че само Galaxy A серията ще му донесе рекордните над 4 милиарда долара.

Новите Galaxy A телефони са налични само на няколко пазара и са насочени най-вече към млади потребители между 20 и 30 години.

С пренасищането на продажбите на смартфони на западнитe пазари всеки производител – от Apple до Samsung и Xiaomi, търси нови клиенти в Индия, за да повиши своите продажжи. Втората по големина на населението страна в света е и най-бързо растящият пазар. Все пак само 24 процента от индийците притежават смартфони, така че има достатъчно възможности за достигане до нови клиенти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за