Калъф за iPhone 5 добавя втора SIM карта

3
95

Тези от вас, които притежават iPhone 5, но в същото време използват и втори телефон (било защото често пътуват в чужбина, или просто им трябва отделен служебен апарат), могат спокойно да го подарят на някого след известно време. Една компания на име Digirit в момента разработва калъф за смартфона, който позволява добавянето на втора SIM карта.

Казваме „добавяне“, тъй като, действително, превключването между двете карти не става с тяхната ръчна смяна. Напротив, всичко се случва по софтуерен път и изисква единствено използването на един щифт. Засега, обаче, SIM+ не се продава по магазините, тъй като създателите му имат нужда от още средства за масовото им производство. В момента продуктът набира дарения за тази цел в краудфъндинг сайта HWTrek.

Калъфът ви позволява да използвате една nano-SIM и втора micro-SIM карта. В него дори е предвиден слот за трета карта, но превключването е възможно само между две карти. Там, обаче, можете да си носите на безопасно място трета карта, която използвате по-рядко. Превключването, както казахме, става с използването на щифт, но има и опция картите да се превключват автоматично според предварително установени от вас интервали от време. Разбира се, за всичко това е нужно телефонът ви да бъде отключен.

SIM+ e 0,41 инча тънък – около една десета от цялостната дебелина на iPhone 5. Засега не е ясно дали същият калъф ще може да се ползва и на по-новия iPhone 5S. Знае се, обаче, че продуктът ще се предлага и в бяло и в черно, като частта по средата, която прикрива SIM картите, може да бъде поръчана в сребристо, черно или червено.

Най-евтиният вариант на устройството в момента може да бъде подкрепен с $55. Вероятно толкова и ще струва щом излезе на пазара.
 

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kastiel
Kastiel

Нищо ново, аз имах подобен адаптер още на 4ката 😀 и струваше само 19$ ..Китайци :doh:

sliderum
sliderum

Не можа ли да гръмне 😀

Kastiel
Kastiel

Не.. :/ 😀