Само преди седмица бе представен смартфона Smartisan R1 с възможност за разширяване на паметта с 1 TB и с цена почти $1400. Но за това кратко време бе открит сериозен недостатък.

Оказа се, че основната камера на новия смартфон е покрита със закаленото стъкло Gorilla Glass 3, което отгоре има оптично покритие, а не със сапфирно стъкло, както е при повечето флагмани. Именно това оптично покритие се надрасква много лесно.

Като резултат, камерата на смартфона Smartisan R1 твърде лесно се надрасква. Това бе потвърдено от големия брой снимки, публикувани от ядосаните потребители на новото мобилно устройство.

Може би е добра новина, че производителят съобщи, че е готов безплатно да отстрани това недоглеждане. Само че за безплатния ремонт притежателите на Smartisan R1 трябва да го изпратят в Китай и по-точно в завода на производителя в Пекин. Не е е обяснено какво ще се подменя. Дали просто старото покритие ще бъде заменено с ново или ще бъде поставено сапфирно покритие на основната камера на Smartisan R1.

Тази особеност е характерна само за модела Smartisan R1. С излезлият преди половин година Smartisan Nut Pro 2 всичко е наред.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за