Камерата на Google Pixel 3a получи 100 точки в тестовете на DxOMark

0
565

DxOMark тества възможностите на камерата на смартфона Google Pixel 3a, който получи 100 точки. Това е само с една точка по-малко от iPhone XR и Pixel 3. Що се отнася само до правенето на снимки, и трите телефона имат еднакъв брой точки – 103.

Камерата на Google Pixel 3a много точно определя експонацията с изключение на сцените с твърде висок контраст. Цветовете са верни с незначително отклонение към по-студените тонове, което при слабо осветяване води до появата на лек розов или оранжев отенък. Детайлността на снимките е много висока. Подобрена е работата на алгоритмите за погасяне на шумовете, като в същото време съвсем малките детайли се запазват. Специалистите на DxOMark дадоха много висока оценка на скоростта и точността на автоматичното фокусиране на Google Pixel 3a.

При оценяване качеството на видеото се проявява неточно експониране при слабо осветяване на сцената. При нормално осветяване детайлността е много висока, а цветовете са реалистични.

Експертите на лабораторията DxOMark заявиха, че повече няма смисъл да бъдат сравнявани смартфони с единична камера с тези с двойна или тройна камера. Те трябва да бъдат в отделни категории. Те допълниха, че въпреки че в Google Pixel 3a и Pixel 3 се използват еднакви камери, в качеството на снимките има малка разлика. Това се дължи на по-слабия процесор в Pixel 3a, който не може да разкрие целия потенциал на оптичния сензор при заснемане на видео.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за