Sony Xperia XZ3 не успя да впечатли с каквото и да било специалистите от DxO Mark и, колкото и да е изненадващо, дори не подобрява резултата на Xperia XZ Premium. И то не на XZ2 Premium, а на първия Premium модел от началото на 2017 г. Всъщност, новият флагман едва надминава резултата на апарата от среден клас Xperia XA2 Ultra.

Ето къде се крие проблемът.

Sony Xperia XZ3 получава похвали за изображения с добри текстури, приятни цветове и експозиция. Снимките могат да бъдат богати на детайли, ако снимате в добре осветени места, но камерата не харесва тъмнината.

Автофокусът става по-бавен в тъмното – до половин секунда! – наситеността се повишава твърде много, нивото на детайлите пада и балансът на бялото става по-малко точен.

Но камерата Xperia XZ3 има проблеми и през деня. Динамичният ѝ обхват не е толкова широк, колкото при конкурентните флагмани и ъглите имат проблеми – мекота на ъгъла, както и повишен цветен шум. Липсата на вграден режим за боке също наранява представянето на телефона. Артефакти и други недостатъци означават, че фотоапаратът получава резултат от 76 пункта.

Той е класиран по-висок при записването на видеоклипове, като отбелязва 85 пункта. Умелата електронна стабилизация на изображението отбелязва няколко точки и качеството на изображението е добро, показвайки по-малко артефакти от неподвижни изображения. Динамичният обхват все още не е голям, а бавното фокусиране не е чудесно при проследяване при слаба светлина.

Общата оценка за Sony Xperia XZ3 е 79 пункта. За сравнение, XZ Premium отбеляза 83 пункта, а XA2 Ultra – 75 пункта.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
12 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
evil residentpix3lТревкоmore_bgТодор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Истината в очите
Истината в очите

Sony mobile is in the dust….

Истината в очите
Истината в очите

Знам, че истината боли давайте минуси, интересното е, че сони прави почти всички сензори за пазара на смартфоните, а се окъква винаги с техните камери в смартовете това не го разбирам, относно за диексо марк не ги харесвам как оценяват ппц, но тук са се справили отлично 🙂

Симеон
Симеон

Имат камери ,но явно нямат софтуер

evil resident
evil resident

Въпрос на сметка, явно предпочитат да продадат 800 млн. сензора годишно, пред това да продадат 500 хил. телефона повече и гледат да не се конкурират много с клиентите си..

pix3l
pix3l

Добре, че бенчмарковете на тези специалисти не ме интересуват, че като гледам резултатите, трябва да помъкна някой китайски боклук.

Истината в очите
Истината в очите

Оценката тук им е точна сони винаги са имали тези проблеми винагиииии

pix3l
pix3l

Аз на очите си ли да вярвам или на твоята компетенция?

Истината в очите
Истината в очите

Какво изказване от мистър пиксел човека блести от компетенция хах и набит потлед

pix3l
pix3l

И забелязва менталните ти проблеми!

Симеон
Симеон

Дай пример за Китайски боклук

pix3l
pix3l

huawei и xiaomi… има и още, ама не ми се търсят имената им.

Тревко
Тревко

Ако тия за теб са боклуци ми е ясно колко разбираш от телефони…

pix3l
pix3l

О, да, за мен са боклуци и не ми трябва да разбирам от телефони, за да ги избягвам.

Шакарон
Шакарон

Не мога да се сетя кога са впечатлявали с нещо. Според мен, не са изпъквали с нищо, не мога да се сетя кога се говореше за тях. Бивш собственик на Z3 съм, по времето когато го имах, беше топ моделът им, и честно казано, единственото нещо, което ми хареса бе Double Tap , за включване на дисплея.

Тодор
Тодор

сатана вече 5 години ползвм Z2 и съм страшно доволен, постоянно го мокря, батерията държи прилично 2 дни, ползвам го предимно за навигация, интернет, онйайн банкиране, авто диагностика, аллита и разни CAD програмки и постояно на 1 гб свпободна рам имам , а и е красив и стилен 🙂
Сони първо използваха в телефоните си алуминий, стъкло, ip68, бяха първите койито позволяваха да си отключиш BL официално 🙂 и никога не са взаимставли от дизайн други марки, вярно, камерите в нощтните снимки не се справят добре :/

more_bg
more_bg

Кога излезе този телефон, че пишат за него? Да пишат за X1 как снима, като излезе! А X1 дори не бил наследника на Premium серията и щял да излезе есента модел с 5G…