Камерите на iPhone 12 Pro Max не успяха да изпреварят флагманите на Huawei и Xiaomi в тестовете на DxOMark

6
1611

Специалистите на лабораторията DxOMark направиха тестове на камерата на iPhone 12 Pro Max, в които той набра 130 точки и и се класира на четвърто място в рейтинга на лабораторията. Тази година новият смартфон на Apple отстъпи на флагманите на Huawei и Xiaomi.

Първото място в класацията на DxOMark е заето от Huawei Mate 40 Pro със 136 точки. На второ място в рейтинга е класиран Xiaomi Mi 10 Ultra и на трето се намира Huawei P40 Pro с 132 точки.

Що се отнася до камерата наiPhone 12 Pro Max, тя включва три оптични сензора плюс LiDAR. Това са главният фотосензор с резолюция 12 МР и апаратура F/1,6 плюс оптична стабилизация на изображението (OIS), още един оптичен сензор с резолюция 12 MP с ултра широкоъгълна оптика и светлосила F/2,4 и също с оптична стабилизация на напрежението, плюс трети оптичен сензор с резолюция също 12 МР с апертура F/2,2 и OIS. Смартфонът поддържа запис на 4К видео с Dolby Vision HDR формат и скорост 24, 30 и 60 кадъра в секунда.

Експертите на лаборатория DxOMark харесаха камерата на iPhone 12 Pro Max от гледна точка на бързото и точно автоматично фокусиране, точната експозиция, приятния баланс на бялото при слаба осветеност, високата детайлност при добро осветяване, широкия динамически диапазон на видеата, вярното изобразяване на цветовете и оттенъците на кожата в повечето видеоклипове, както и добрата стабилизация на изображението. От отрицателните моменти се изброяват ограничения динамичен диапазон при снимките направени при слабо осветяване, високият цветен шум и това че на снимките понякога се появяват артефакти.

2.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари