Организацията DxOMark, която проверява възможностите на мобилните устройства и по-специално на техните камери, проведе тестове на най-новия флагман на Apple. Въпреки ласкавите отзиви, iPhone 13 Pro отбеляза 137 точки, което е с 9 точки повече от iPhone 12 Pro, но под Huawei P50 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra и дори миналогодишния Huawei Mate 40 Pro +.

Въпреки че iPhone 13 Pro е класиран на четвърто място, той все още има една от най-добрите камери на пазара. Експертите отбелязват редица подобрения спрямо миналогодишния модел. Цветопредаването и контрастът при снимане на портрети със светкавица са подобрени. Освен това, детайлизацията се е увеличила значително, особено при снимане на закрито. Изглежда, че по-големите пиксели на новия сензор са позволили повече повишаване на детайлизацията. Както и при iPhone 12 Pro, на снимките има шум. За своите фотографски възможности смартфонът е получил 144 точки.

IPhone 13 Pro е получил оценка от 76 точки при зум. Въпреки че според експертите на DxOMark, той не е най-добрият сред всички смартфони, определено е станал по-качествен от iPhone 12 Pro. За видео заснемане, устройството получи 119 точки, което го прави лидер по този показател.

DxOMark са тествали и iPhone 13 mini. Смартфонът е набрал 130 точки. Най-младият представител на Apple е получил 138 точки за фотография, 55 за зумиране и 117 за видео-заснемане.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Мустанг
Мустанг
2 месеца

Всеки нормален знае, че тази компания dxomark е ташак работа. Винаги си хвали само китайските боклуци.

Джо
Джо
2 месеца

Да, на теория може и да изпреварват Айфона, Самсунга, Пиксела, но в крайна сметка не са само техническите данни на камерите, а и последващата обработка на образите. Тук има още много хляб да ядат.

112
112
2 месеца

Вече не им стигат силите да догонват на всички фронтове …

Срещу наркутицити
Срещу наркутицити
2 месеца

Тия даже вече и цената не им е флагманска. Чи куга на лайнуфона камерити са били най дубри? Саму на рикламити и ф коментарите на свидетелти на жобс.

Зелен
Зелен
Отговор на  Срещу наркутицити
2 месеца

Пише като олигофрен, изказа му е на олигофрен … що е то? Ми олигофрен!

Bill
Bill
2 месеца

Оооо, я стига. Всички знаят, че Ulephone снимат най-добре. НалЕ?

bash_majstora
bash_majstora
2 месеца

Ей! Свидетелите на Жобс щели да получат 120Hz екрани!! Ако слушкат и наливат безсмислени кинти може и по-голяма батерийка да получат та най-накрая да престанат да обикалят като мухи без глави около зарядните 😀

tnt99
tnt99
Отговор на  bash_majstora
2 месеца

“Свидетелите на Жобс“

ахахаха това ми хареса. 🙂

наско
наско
Отговор на  bash_majstora
2 месеца

Аз имам айфон, но не съм Свидетел, за това и казвам, че тези 120 Hz работят само при скролиране в някои вградени приложения, през останалото време си кара на 60. Към момента страничните приложения не могат да ползват високите честоти. От друга страна кой знае каква практическа приложимост на високите честоти няма, като цяло маркетингов трик. iOS така е дизайнат, че да не дразни на 60 hz. Проблемът на Епъл е по-скоро в съпорта извън белите държави, хем са ограничили 3-ти страни, хем не предлагат свой

наско
наско
Отговор на  bash_majstora
2 месеца

Да добавя обаче за камерата, че 99% от телефоните в обръщение снимат значително по-зле от айфон. На жена ми Шаомито примерно е с 3 камери и 128MPx но често ме кара да снимам нещо с моя XS (дето е 12Mpx), че стават по-хубави снимки. Не, че не ѝ харесват и нейните, но са 1 идея по-смотани. Това е защото на айфона софтуерната обработка е с по-добри алгоритми и прави снимките по-живи.