Кардиолог обвини Apple в незаконното използване на негов патент в Apple Watch

0
909

Технология за мониторинг на сърдечния ритъм в смарт часовниците Apple Watch е доста полезна и в медиите често се появяват съобщения, че тя е спасила някой човешки живот. Но може да се окаже, че Apple я използва незаконно.

Кардиологът доктор Джоузеф Уисъл от университета на Ню Йорк заведе съдебно дело срещу корпорацията от Купертино. Специалистът заяви, че технологичният гигант незаконно използва неговия патентован метод за откриване на предсърдното мъждене, който се използва в Apple Watch. Доктор Джоузеф Уисъл твърди и възнамерява да докаже в съда, че е дал подробностите на своя метод на Apple през месец септември 2017 година, но корпорацията е отказала да води „добросъвестни преговори“ и не му е оставила никакъв избор, освен да заведе съдебно дело. Лекарят възнамерява да забрани на корпорацията на използва неговия съвсем законно патентован метод за откриване на предсърдното мъждене, ако Apple откаже да му плаща комисионни за използването на неговия патент, за който той и до днес плаща необходимите такси.

Традиционно, Apple отказа да коментира информацията за заведеното съдебно дело.

Apple има богат опит с патентните съдебни искове, които често се завеждат от патентните тролове, които не са разработили нито една конкретна технология. Но тук ситуацията е съвсем друга, понеже Джоузеф Уисъл е изобретател на технологията и е водил преговори с Apple за нейното използване.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за