Китайски лекари могат да бъдат уволнени, ако си купят и използват iPhone 7

1
458

На служителите в болница в Чунцин бе забранено да закупуват смартфони iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Лекарите, които не спазят тази забрана ще бъдат уволнявани. Уеб-порталът The South China Morning Post допълва, че ръководството на болницата е взело това решение с цел борба показване на прекалено екстравагантен живот, който не съответства на лекарската професия.

 

Забраната в тази китайска болница е съобразена с високите цени на продукцията на Apple, понеже не всеки китаец може да си позволи закупуването на последно поколение айфон, а демонстрирането на iPhone 7 от страна на лекарите рязко ще наруши доверието на пациентите към лекарското съсловие.

Лекарите и служителите, нарушили тази забрана, ще бъдат лишавани от годишни премии и/или уволнявани от работа. Директорът на болницата уточни, че е разрешено използването на iPhone 6 и iPhone 5.

 

Решението предизвика голям интерес сред медиите, а ръководството на болницата в Чунцин допълни, че по този начин освен всичко друго, се поддържат местните брандове.

iPhone 7 в Китай струва 7 000 юана или около $1050, а iPhone 7 Plus – около 8 000 юана или $1200.

Това не е първият случай за забрана за закупуване на iPhone 7 в Китай. По подобен начин през месец септември една от компаниите в Нанянг забрани купуването и използването на iPhone 7, а на работниците, които могат да позволят това, препоръчаха по-добре да се грижат за здравето си, за своите близки и за бъдещето на Китай.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари