Китайците бяха принудени да инсталират на смартфоните си шпионско приложение

10
1140

Жителите на Синдзян-Уйгурския автономен район на Китай бяха задължени да инсталират на телефоните си специалното приложение Jinwang. Тази програма, във фонов режим ще следи потребителите и техните действия с телефоните.

Китайските Власти са уверени, че чрез проследяване на файловете, електронните книги, снимките и видеото, приложението ще определя файловете с признаци за тероризъм и ще уведомява потребителя, че въпросният файл трябва да бъдат отстранен незабавно.

Освен това, програмата Jinwang получава достъп до данните на чат-приложението WeChat, до профила в социалната мрежа Weibo, до SMS-кореспонденцията, до логин и паролите на Wi-Fi и IMEI номера. Тази информация се изпраща на публични сървъри.

В случай на отказ от инсталирането на това приложение, или неговото изтриване, въпросният потребител го очаква лишаване от свобода за срок от 10 дни.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ццц
ццц

Любопитно какво правят онези, които нямат смарт, а имат тъпфони? Задължават ги да притежават смартфони ли? Последното ще е, ама много грубо.

Име
Име

както в бг(ментел/търчнор/виваклоп) :

ПОДАРЯВАТ ти го
и после ти го одържът от заплата.

Име
Име

ИскаПлаче трябва да я купят.

Превода на Jinwang е :
ДжинаВанга(Ванга пие Джин)

Бизнес
Бизнес

САЩ е най-недемократичната държава. Китай и Русия, Северна Корея, Иран, Саудитска Арабия и др. са демокрации, свободни хора живеят. Да го духат капиталистите от САЩ и ЕС, те да нацисти.

Just perfect.
Just perfect.

Комунистите се учат от „1984“. За разлика от тях ние „демократичните“ страни сме малко по-напреди в това отношение и вкарваме наръчници като „Прекрасния нов свят“ и „Фермата на животните“ в действие. Just perfect.
Е за това се сетих… https://www.youtube.com/watch?v=PxymwN7nYQQ

Наско
Наско

Здравейте на всички Прекратяването на Телеметричния поток протичащ от Операционната система Windows 10 се извършва чрез ZoneAlarm Free Firewall . Hosts файла бива преодоляван на подсистемно ниво ,но ZoneAlarm се справя отлично . Другия Firewall е на Comodo . Задължително е да ползвате KillSwitch отново разработка на Comodo ,за да проследявате интернет трафика . Забележете колко много активни връзки има към „vortex.data.microsoft.com“ . При положение , че някой иска давам актуален списък с всички АДРЕСИ за блокиране !

Име
Име

Напрай си блог
https://www.kaldata.com/forums/blogs/
и опиши всичко

Dave
Dave

Проблема е че софтуерно не може да се ограничи. Пусни уайршарк на съседна машина да видиш че продължава да праща.

До Наско
До Наско

Аз на тия дето ме следят,редовно им пращам снимки на kypoве в ерекция!!

CIA
CIA

Интересното е, че когато господин Сноудън сподели пред медията, че АНС/ЦРУ следят потребителите тайно всички наскачаха, но сега е съвсем видимо щом китайците ги задължат да си инсталират софтуер за проследяване и всички са спокойни.