Закоравелите фенове на Apple все още не могат да се примирят с факта, че в iPhone X вече липсва познатия бутон Home. За управление на флагмана трябва да се научат някои нови жестове, а вместо хардуерния бутон, Apple намали миниатюрната ивица в долната част на екрана.

Китайските производители на електроника обаче категорично са против премахването на бутона „Home“.

На изложението за потребителска електроника CES 2018, обектива на репортерите от 9to5mac уловиха любопитна джаджа. На щанда На един от китайските разработчици на електроника бе забелязано необичайно устройство — джаджа с хардуерен бутон Home.

Устройството се поставя в Lightning порта на iPhone X и реагира на няколко команди. При натискането му се връщате на работния плот, а при двоен клик — отваряте мултитаскинг менюто. Задържайки бутона натиснат, можете да извикате Siri. Всичко, както си е в миналите поколения айфони. По очевидни причини, Touch ID в адаптера не е предвиден.

Въпреки това обаче, тук има допълнителен Lightning порт и пълноценен аудио-жак. С китайското устройство едновременно зареждате iPhone X и слушате музика. Шах и мат, Джони Айв. Уви, за цената и произхода на устройството все още няма информация.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

7 коментара за "Китайците върнаха бутона Home в iPhone X"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка