Китайците от години са връщали фалшиви iPhone и са ги сменяли за нови

11
3048

През последните четири години Apple успя съществено да намали броя на фалшивите повредени iPhone. Информацията публикува изданието The Information.

През 2013 година Apple успя да разкрие доста сложна мошеническа схема. Измамниците използвали купени и крадени айфони, от които изваждат оригиналните и скъпи компоненти, заменят ги с други детайли и връщат смартфона във фирмения сервиз, където получават чисто нов iPhone. По това време се продават смартфоните iPhone 4, 4s, 5 и 5c, които са лесни за разглобяване. След получаването на чисто новия iPhone, устройството се продава, а оригиналните компоненти от предишния айфон се използват за ремонт на други iPhone, продавани в по-малките градове на Китай.

Схемата масово се използва предимно в Шънджън. Първият официален Apple Store отваря врати в Китай през 2012 година. Шест месеца след това седмичната статистиката на Apple за върнатите за ремонт устройства скача от 200 на 2000 iPhone.

Първоначално специалистите в китайските магазини приемат „повредените“ iPhone без въпроси, понеже такава е политиката на Apple за целия свят. Но когато загубите достигат няколко милиарда долара технологичният гигант взема мерки. Първоначално започва използването на специализиран софтуер, който да открива замените, но китайците бързо се научават да се справят със софтуерните методи. След това започва използването на специални подложки и херметични закрепвания на чиповете и батериите. Това дава резултат и към средата на 2017 година разходите за гаранционно обслужване започват да намаляват.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
5 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
Satyr73Хой БайTedСтенлиPrasko Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
MCMXLVIII
MCMXLVIII

В първото изречение от последния абзац се корени смисълът на цялата „схема“. Как ти приемат върнат телефон без дори да представиш документ за покупката, гаранционна карта, касов бон? Докато има балъци, ще има и тарикати… А това е абсурдно за компания от такъв ранг.

Prasko
Prasko

Не пич няма схема мн си прост ейпъл просто си ценят клиентите иди в магазин на самсунг си смени телефона сменят ти телефона по сериен номер ама винаги има селски тарикати

Рони
Рони

„към средата на 2017 година разходите за гаранционно обслужване започват да намаляват“ …. т.е прехвърлят се при верните им клиенти… хак да им е….

Ozzy
Ozzy

Чак милиарди! Това са десетки милиони бройки. Пак нещо раздуват.

iShit
iShit

Мислех, че китайците са по-умни и практични. Щом и там има толкова зомбита, света не отива на добре.

Prasko
Prasko

Умни са затова ползват айфони а ти китайски боклуци

китайците са умни и практични
китайците са умни и практични

Те не ползват новите iShit-ове, а ги продават в ebay на евроГейските балъци 🙂

Стенли
Стенли

Трол…

Ted
Ted

Едно известно клипче от „Тубата“: https://www.youtube.com/watch?v=leFuF-zoVzA

Хой Бай
Хой Бай

Дам, доста ясно обяснява нещата. Колко ли хорица са си дали последните парици, за такива ментета…..

Satyr73
Satyr73

Тези от къде мислите ги взимат
https://m.aliexpress.com/wholesale/iPhone-.html?channel=direct&keywords=iPhone-