Експертите на антивирусната компания Avast съставиха списък с 10 приложения за Android, водещи до най-висока консумация на електрическа енергия във фонов и в активен режим.

Интересно е, че че в тази класация се намира и помощна програма, предназначена за оптимизация на фоновите процеси и увеличаване автономната работа на мобилното устройство.

На първо място по консумация, според Avast, е приложението Samsung AllShare за свързване на фирмените устройства на компанията. Това приложение, както и приложенията класирани на второ и трето място, по подразбиране се инсталират в Android смартфоните на Samsung.

В рейтинга на приложенията с най-голяма консумация са включени клиентските програми на Facebook, WhatsApp, Google Maps (явно заради трасирането), китайския месинджър WeChat, Outlook на Microsoft и други. Парадоксално, на десето място е класирана програмата DU Battery Saver за икономия на разреждането на акумулаторната батерия.

Съставен е и топ-10 с приложенията, които неефективно използват ресурса на батерията в активен режим. Първото и второто място отново са за фирмените заглавия на Samsung: скенера за баркод и плеъра WatchON. След тях се подреждат Netflix, Snapchat месинджъра Line и други любопитни приложения.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари