PhoneArena анкетира своите читатели с цел да изясни, кой начин за биометрична защита се използва най-често в Samsung Galaxy S8 – скенера за пръстови отпечатъци или ирисовия скенер, даващ възможност за използване на платежни системи без докосване до телефона.

Резултатите се оказаха неочаквани, но трябва да се има предвид, че дактилоскопичния модул в Samsung Galaxy S8 е поставен в доста неудобно място, понеже южнокорейската корпорация допусна греша при проектирането на това мобилно устройство, която в Galaxy Note 8 бе оправена.

Оказа се, че около 65% от притежателите на Galaxy S8 го отключват с помощта на обикновения скенер за пръстови отпечатъци и считат, че този метод е по-лесен, по-удобен и по-бърз. Освен това, по този начин телефонът може да бъде отключен скрито, без да се привлича вниманието на околните. Около 21% от анкетираните отговориха, че активно използват и двата скенера. Те споделиха, че ирисовият скенер е много удобен, когато си с ръкавици или ръцете са замърсени от нещо.

Само 14% от запитани отговориха, че използват скенера за пръстови отпечатъци само в краен случай, а през останалото време отключват телефона с ирисовия скенер.

Излиза че 65% от потребителите предпочитат стандартния скенер, 21% използват и двата начина за защита и само 14% винаги използват ирисовия скенер.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари