Кои Android производители ще представят смартфони с новите чипове на Qualcomm

0
705

Миналата седмица Qualcomm, един от най-големите производители на чипове в света, проведе своето „изложение на достиженията“ Tech Summit 2019. Главните събития на това изложение бе представянето на новите системи върху чипа Snapdragon 865, Snapdragon 765G и Snapdragon 765. По принцип новите чипове показаха, че 5G мобилните мрежи съвсем скоро ще станат масови.

За всички, които обичат най-мощния и скъп хардуер е предназначен процесора Snapdragon 865, а за по-масовия сегмент са предвидени чиповете Snapdragon 765/765G. А сега Qualcomm обяви брандовете, които са заявили, че ще произвеждат процесори с новите SoC.

Този път бяха обявени само китайските компании, които ще използват новите чипове. Но няма съмнение, че собствени флагмани със системата върху чипа Snapdragon 865 ще представят Samsung, Google, LG, ASUS и Sony, а редица експерти са на мнение и че HTC също ще представи навярно само един флагман, базиран на новия чип. Очаква се, че и Sharp и HMD Global ще представят на пазара свои решения с новите чипове.

Според тази информация, новите чипове Snapdragon ще се използват от китайските компании Xiaomi/Black Shark/Redmi, Meizu, Lenovo, Nubia/Red Magic, Coolpad, 8848, Smartisan, Wingtech, ZTE и разбира се дъщерните компании на концерна  BBK: Oppo, Vivo, OnePlus, Realme и iQOO.

Да си припомним, че Qualcomm Snapdragon 865 се произвежда чрез 7 нанометровия технологичен процес Samsung EUV и ще има версии – само с 4G модем и с 5G модем.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари