16.5 C
София

Кой е най-бързият iPhone, създаван някога? (видео)

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Простата логика би трябвало да диктува правилото, че всеки следващ модел смартфон на Apple ще е по-бърз от предходния. В този ред на мисли е съвсем логично да смятаме, че наскоро дебютиралият iPhone 5S трябва да е далеч по-бърз от оригиналния iPhone, появил се за пръв път на пазара преди цели седем години. Истината обаче е, че понякога действителността може да е много различна от понятията ни за логично и нелогично.

Фенове на популярната поредица смартфони на Apple се погрижиха да направят видео, в което да съпоставят бързината на всички модели iPhone, създавани досега. Противно на логиката, iPhone 5S далеч не е най-бързото устройство на американския технологичен гигант.

По отношение на необходимо време за изключване лидери са iPhone 3GS, iPhone 3G, iPhone 3 и оригиналният iPhone. Авторите на видеото – EverythingApplePro, отбелязват, че причината за това най-вероятно се крие в iOS 7. Според тях новата операционна система кара устройствата да се изключват малко по-бавно от тези с по-стара версия на iOS.

Поредната изненада идва и при тестването за необходимо време за включване на телефона. Очаквано, четирите най-нови модели успяват най-бързо да се включат. Непосредствено след тях обаче се включва оригиналният 7-годишен iPhone, а едва след него се нареждат по-новите iPhone 4, 3GS и 3G.

Авторите на видеото дори правят констатация за вас след края на експеримента. Те уточняват, че според тях не си заслужава закупуването на iPhone 5S, тъй като новото устройство не е кой знае колко по-бързо от предходния смартфон на Apple.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини