По-рано тази седмица Asus обяви телефона ROG. Носейки името на гейм подразделението Republic of Gamers, това е първият специален геймърски телефон на компанията и директен конкурент на Razer Phone от миналата година.

Сега всички знаем какъв е геймърският хардуера – агресивен дизайн, невероятна мощност и много, много охлаждане. Телефонът ROG със сигурност отговаря на всички тези изисквания за мощна гейм конфигурация.

Но, твърдят слуховете, може би идеята на компанията е била още по-луда. Потребителят Роланд Куанд е получил информация, че Asus експериментира с пускането на 10 GB RAM в неназован флагман смартфон. Това е станало преди около 10 месеца. Единствената причина, поради която идеята била прекратена, е, че модулът не могъл да се побере в тялото на телефона, така че трябваше да се справят без него.

10 GB RAM – това е повече, отколкото вашият среден домашен персонален компютър има в момента. Дори не сме сигурни дали операционната система Android знае какво да прави с тази цифра. Така че, вероятно щеше да се използва най-вече за хвалби и за възможна защита срещу изискванията на бъдещето.

Но, уви, това няма да се случи през 2018 г. или поне не през първата половина.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
0110100the professorРуски демократПенчомнение Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

като не могат да наблегнат на качеството, са решили да наблегнат на количеството… но пак ще си останат асуски боклуци…

Oceanic815
Oceanic815

Асус да не се правят на оригинални като цитират Мечо Пух. Яд ме е, че една доста читава корпорация от години постоянно върви надолу. Аз Асус говоря.
А що се отнася до смартфоните с подобни параметри – целта е само една – да ги направят новия персонален компютър с цена почти същата и със същия кратък експлоатационен срок, че фирмите да си гарантират постоянното доене на народо-населението.

Явoр
Явoр

Мисля, че не можеш да адресираш 10ГБ РАМ в андроид с ARM.

мнение
мнение

За лавинообразното надуване на размера РАМ е виновен Гугъл с калпавото си управление на паметта. Примерно как на десктопа ми файерфокс заема 500 МБ РАМ, а на Орео заема 650 МБ РАМ ? И Орео ми стартира с 2.2 ГБ РАМ заети? Както е тръгнало и 10 ГБ РАМ ще са малко за Андроид в скоро време.

мнение
мнение

А ти наясно ли си, че си много тъп? Когато се ъпгрейднеш до Орео и разбереш че API за управление на паметта е вече недостъпно за програми, друга песен ще запееш.

Руски демократ
Руски демократ

Позлвам АйОС.

Пенчо
Пенчо

Друг път ти заема 500 рам, като на повечето хора с няколко таба и им заема над 2GB.

Руски демократ
Руски демократ

Явно не знаеш какво е РАМ и за какво служи. Аз ако не утилизира тази РАМ достатъчно правилно, за какво ми е тя. За какво ви е РАМ—та да ви е свободма, в коя година и ОС живеете въобще,.,.,,,?,.,.,

the professor
the professor

управлението си е добро, но не може да се мери с това на apple ios… няма друга о.с. за момента, която да запазва приложенията в рамта дори когато свободната свърши.
то не може да инсталираш приложения и като стоят постоянно отворени да не заемат рам. моя андроид е чист и заема около 750мб … плюс това заетата рам е оползотворена рам…

0110100
0110100

Не е баш така , хората искат по мощни смартфони с повече рам с повече ядра с повече камери и съответно производителите им дават телефони които ползват повече рам и повече процесорно време 😛
Изобщо цятата тая индустрия със смарт телефони е прекалено форсирана и безсмислена , а колко бакър ще излезне от милиардите телефони (според мен ако вадят нови модели през три 3 години ще е много по вълнуващо да си вземеш нов тел , а ся кво всяка седмица нов модел на нова марка то пазара вече се пренасити и май и на клиентите им приседна)

Пенчо
Пенчо

Евала, писна ми да ми се затварят приложение понеже няма рам. Браво на АСУС.