fbpx
3 C
София

Колко издържат новите iPhone 11 и 11 Pro във вода? Вижте детайлен тест

Най-четени

Новите iPhoe 11 и 11 Pro не са напълно водоустойчиви, но са достатъчно издържливи на вода, за да преживеят поливане с кафе или потапяне в басейн. Но колко точно могат да издържат на излагане на различни течности?

Според Apple, iPhone е със сертификат IP68, което означава, че е водоустойчив при потапяне във вода на до два метра дълбочина за не повече от 30 минути. По-скъпите iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max също със сертификат IP68, но могат да стигнат до по-дълбоко – около 4,3 метра за 30 минути.

Извън официалните рейтинги, журналистите от CNET са решили да проверят до колко дълбоко наистина могат да издържат тези телефони при потапяне във вовад.

Миналата година отново са тествали тогавашните iPhone XR и iPhone XS в солена вода и са останали изненадани колко вода могат да поемат тези телефони. iPhone XR преживя потапяне в осем пъти по-голяма дълбочина от номинално обявената, преди да започне да дава дефекти, докато iPhone XS не е понесъл видими щети от водата, с изключение на това, че високоговорителите му са станали с една идея по-слаби.

За да увеличат антеята, този път журналистите тестват новите iPhone 11 и iPhone 11 Pro на по-големи дълбочини. Заедно със Sofar Ocean Technologies, те монтират новите iPhone 11 и 11 Pro на подводния си дрон Trident. Той може да достигне дълбочина до почти 100 метра и може да се управлява от смартфон. Trident е бил изпратен на дълбоко в залива Монтерей в Калифорния през хладен есенен ден, за да стане ясно какво се се случи с айфоните.

Тук можете да видите пълното видео от теста, за да се насладите от някои наистина красиви, епични кадри от заснемането с подводния дрон.

Първи тест – 4 метра

В първото гмуркане е тестван само iPhone 11 Pro на 14 метра за 30 минути. iPhone 11 е бил тестван само на половината от тази дълбочина, тъй като тестерите са нямали представа какво да очакват от по-евтиния смартфон.

След 30 минути дрона е бил изваден обратно на повърхността, като двата телефона все още са били прикрепени. След изсушаване на телефоните с мека кърпа, която да не оставя власинки, екраните и на двата все още работят и няма данни за замъгляване или нарушаване на работата на обективите на камерата (предните и задните).

Бутоните и високоговорителя работят без проблем – iPhone 11 звучи леко заглъхнало при възпроизвеждане на аудио запис, направен преди потапянето на телефоните, докато iPhone 11 Pro е дал известни изкривявания, но звукът му се е запазил по-силен от този на iPhone 11.

Втори тест – 8 метра

За втория кръг, лодката, от която са извършвани тестовете е била преместена по-дълбоко, в сърцето на залива и дълбочината на гмуркането е била удвоена до 26 фута за същите 30 минути. Благодарение на предната камера на Trident, по време на теста, журналистите са имали видимост до екраните на телефоните на живо, за да следят дали ще се случи нещо необичайно.

Не се случва. След 30 минути и двата сензорни екрана са все още работещи, камерите им правят снимки без никакви следи за мъгла или проникване на вода под лещите, а високоговорителите възпроизвеждат звук. Отново iPhone 11 дава по-слаб звук, сравнено с iPhone 11 Pro.

Трети тест – 12 метра

Тъй като iPhone 11 и 11 Pro все още са работили, остава възможност за още едно последно гмуркане. При преместване на лодката в открити води, CNET потапят Trident на 12 метра в морското дъно. Времето отново е 30 минути.

След като са изчакали половин час, и са станали свидетели на красивото плуване на морските лъвове, журналистите връщат дрона обратно, за да видят дали телефоните са все още оцелели при това дълбоко потапяне.

За тяхна изненада апаратите са напълно здрави на пръв поглед. Изглежда добре, като нови и работят, сякаш току-що са били извадени от кутията, с изключение на това, че високоговорителите и на двата телефона вече са звучали приглушено.

След края на тестовете, телефоните са измити с чиста вода и изсушени с кърпа без мъх, след което са били изключени и оставени да се изсушат напълно, в случай, че водата създаде някакви неприятни изненади

Заключението

След като са изчакали телефоните да изсъхнат напълно за цели три денонощия, изследователите отново провеждат същите тестове за състояние на екраните, камерите, микрофона, високоговорителя, батерията и зареждането. Журналистите на CNET споделят, че са останали наистина изненадани, че телефоните все още са изглеждали като нови, с изключение на някои малки драскотини по екрана на iPhone 11, без видими външни повреди от водата. Всичко е работело перфектно.

Единствената уязвима страна на iPhone 11 и 11 Pro изглежда наистина са говорителите, които вече са звучали по-неясно и леко по-слабо при максимална сила за звука, в сравнение с два чисто нови iPhone.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини