Компанията F(x) Technology подготвя слайдер с QWERTY клавиатура

0
297

Към днешен ден твърде рядко се срещат смартфони с QWERTY клавиатура, но все пак има няколко екземпляра. Но слайдерите с излизаща QWERTY клавиатура са вече в миналото. Въпреки това се появиха ентусиасти, които възнамеряват да направят подобен телефон.

Миналата година стартъпът Livermorium създаде модул от типа Moto Mods за смартфона Moto Z. Това бе плъзгаща се клавиатура, която се закрепва към задния панел на мобилното устройство и го превръща в хоризонтален слайдер. Производството на този модул така и не започна, но компанията преразгледа плановете си и реши да направи собствен смартфон със същия форм фактор.

Компанията започна тази година с промяна на името си на F(x) Technology и обяви че ще анонсира новия слайдер през първото тримесечие на тази година. Вече се появиха някои подробности за новото мобилно устройство. Това ще бъде телефон с хардуерна QWERTY клавиатура с пет реда клавиши и подсветка. Механизмът на слайдера е много здрав, издържа не само многобройните отваряния и затваряния на клавиатурата, но и даже изпускането на смартфона.

Телефонът ще има 6-инчов AMOLED дисплей със съотношение на страните 18:9 с тънки рамки и без прорези. Ще се използва операционната система Android 9 Pie с фирмен потребителски интерфейс. Не се изключва и поддръжката на алтернативните Lineage OS и Sailfish OS.

Засега няма информация за цената на това мобилно устройство.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за