Компонентите на BlackBerry Z10 струват 154 долара

0
21

Експертите от лабораторията на портала UBM TechInsights са провели изследване на компонентите на смартфона BlackBerry Z10 и след изчисляване на разходите за тях са установили, че себестойността на апарата се равнява на сравнително скромните 154 долара. Интересна цена за нов флагман, което значи, че компания BlackBerry ще бъде в състояние да си върне бързо предишните високи показатели на печалба, ако, разбира се, осигури същото ниво на продажбите.

Както се посочва в доклада на UBM TechInsights, 4,2-инчовият дисплей на смартфона BlackBerry Z10 струва около $ 26,50, двуядреният процесор Qualcomm Snapdragon S4 с тактова честота 1,5 GHz е оценен на $ 23,50. 8-мегапикселовата основна и 2-мегапикселовата предна камери заедно са на обща стойност $ 15. Вградената флаш-памет с обем 16 GB е коствала на производителя около $ 9.00. Другите електронни компоненти, включително батерията, комуникационните чипове и оперативната памет имат обща стойност $ 21,00. И накрая, корпусът на устройството и електронните аксесоари са оценени на $ 59,00. По този начин, съвкупната себестойност на BlackBerry Z10 е точно $ 154.

За сравнение, цената на компонентите на новия Apple iPhone 5 е по-скромна и е в размер на $ 139. Но това е оправдано, защото Z10 разполага с по-голям екран с по-висока резолюция, оборудван е с батерия с по-голям капацитет, а и оперативната памет е повече. Канадският производител все още не е обявил цената на дребно за Z10 без субсидиите от операторите, но един от американските доставчици вече го продава за хиляда долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари