На фона на прилива на сгъваеми Android смартфони от компании като Samsung и Huawei, няколко дизайнери вече се опитаха да си представят как може да изглежда сгъваем iPhone. Днес една нова концепция предлага един от най-детайлните погледи към т.нар. iPhone X Fold.

Създадена от графичния дизайнер Антонио Де Роза, тази концепция въплъщава дизайн, подобен на iPhone X, който може да се разгъне, за да стане това, което по същество представлява два паралелни iPhone-а. При тази концепция сгъваемата част идва отзад и наляво, но също така ви позволява да я сгънете напълно.

Дисплеят в тази концепция е с размери 6.6 инча, когато е сгънат, и 8.3 инча, когато е напълно разгънат. И в двата формата дисплеят е “Super Retina” с 514 пиксела на инч.

Този въображаем прототип също така описва как iOS може да се адаптира към сгъваем iPhone. Както можете да видите, началният екран добавя шепа widgets отдясно на дисплея, когато е сгънат. Това ще даде бърз достъп до неща като Music, Weather, Siri и др.

Apple има няколко патента, които се отнасят до сгъваеми смартфони. Миналия месец, патентна заявка от Apple разясни как производителят може да предотврати повреда, когато екранът е многократно сгъван и разгъван. Междувременно данни от веригата за доставки предполага, че Samsung ще доставя на Apple сгъваеми дисплеи.

Какво мислите за тази концепция? Какъв подход смятате, че Apple трябва да предприеме за сгъваеми смартфони, ако има такива?

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
5 Отговори на коментарите
14 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
14 Автори на коментарите
ЕкоМачуджамбоIvanКонцептуален ДеЗайнерEfix Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бачи Кико
Бачи Кико

Да бе, как не съм дал €2500 и нагоре за безмислен сгъваем телефон, карам си с Айфон 7 докато не умре, ако батерията се преебе, сменям и продължавам.

Marti
Marti

Докато другите производители вече ги продават… Apple да представят концепция е леко трагично 😁

Венци
Венци

Apple нямат нищо общо с тази концепция…

Елате андроичета при батко
Елате андроичета при батко

Защо 10 че и Фолд! Някои Андроид фенове много си мечтаят за Епъл

Black River
Black River

Нахапаната ябълка отдаааавна не е това, което беше. Никакви иновации. Никакви!!! Само копират новостите от Android и то с много години закъснение. Бях с iPhone X една година и сега с 300 се върнах към Android. Няма място за сравнение. iPhonе е подходящ за по-прости хора, които не могат да се оправят с хилядите възможности и опции, които предлага Android. Дизайна няма какво да го коментирам. Apple има един дизайн за последните 4-5 години, а телефони с Android има стотици с най-различни големини, екстри, функции и тн. Ограничения iOS няма какво да го коментирам. Да стабилен е, но и на… Виж още »

Еко
Еко

Ще … ще … ако махнем, ще стане…

Ама само го предполагаш, нали така? Вземи пробвай да направиш от един андроид иос, и тогава много знай. То чуждото е все много лесно …

Питанката
Питанката

Не ме впечатляват нещо тея сгъваеми таблетчета, карам си и аз с SE докато може, белкем изкарат нещо с 4” дисплей и те така.

Efix
Efix

При сгъваемите Apple вече може само да следва тренда на пазара. Нещо, което ако Стив Джобс можеше да види, щеше сериозно да се ядоса.

It lumpen
It lumpen

Сега са дали поръчка на Samsung, да им направи няколко бройки, за по 10к…. парчето продажна цена в гущери…

Efix
Efix

Ама корейците им ги мотат, за да могат да наберат преднина пред тях и да не изостават от китайците едновременно с това …

htm
htm

Прави ми впечатление, че има едно овчемислие от страна на производителите от гледна точка на всяка „нова“ „концепция“, било то за изрязаните екрани, или пък за сгъваемите телефони… Ясно е, че някой диктува новите дизайни и е прозиращо ясно, че същия този някой задължава същите тези производители да правят новите модели по наложения стандарт. И причината е ясна – наложен картел и в резултат на това – надпревара за повече продажби, а всъщност моделите еднакви и унифицирани (не коментирам хардуера), пудрене на устройствата с ненужен (на обикновения потребител, но нужен на „големите“ за внедряване на AI, по-добро следене, т.н.) хардуер,… Виж още »

Методи
Методи

Безмислени скъпи играчки

Концептуален ДеЗайнер
Концептуален ДеЗайнер

Първо един прос въпрос : От кога дизайнер Антонио Де Роза е дизайнер работещ за Епъл ? – Оу, никога не е работил за Епъл и може би там не подозират за съществуването му …. Но пък Антонио много иска да го забележат и тъй като е услужлив по душа се е заел доброволно и безплатно да „посъветва“ дизайнерите на Епъл как да си вършат работата. А инче по-грубо казано – Тъй като ги смята за много тъпи и некадърни е решил да им покаже „как стават работите“ и да ги засрами с един „бляскав, иновативен ,невероятен дизайн на сгъваем… Виж още »

Ivan
Ivan

Гледам пишете, че Епъл вече не са иновативни. Абсолютно вярно! Останах си на Айфон 7 и всичко след него като че ли няма смисъл. Но има едни интересни моменти, които не са за пренебрегване. Епъл решиха да направят дисплея от край до край. И макар да не е баш така, поне така го рекламираха. И цял свят започна да смее.как останало едно парче отгоре без картина и видиш ли, ще изпуснеш най-важното, ако гледаш видео примерно. Вярно, не изглеждаше добре. ОБАЧЕ, защо бе, защо, всички останали започнаха да ги копират? Самсунг, хуавей…и тн, сложиха и те дисплеи “без рамки”, и… Виж още »

Мачуджамбо
Мачуджамбо

О, Господи какви сериозни проблеми и терзания имате. Чак да му се дореве на човек какви болежки ви мъчат. Ужас! Страшна трагедия!