Концептът Sony Xperia X Ultra със свръхширок екран

2
62

Дизайнерите продължават да експериментират върху мобилните устройства, използвайки класическите подходи: малко да променим тук, да пипнем там, но не особено се замислят върху това, колко удобно ще се окаже устройството. Смартфонът отдавна престана да бъде устройство, което е необходимо за връзка: днес това е комбайн за всичко.

Именно тази мисъл, съдейки по всичко, понякога води авторите на концепти малко встрани. Често те прокарват някаква отделна функция, забравяйки за всичко останало. Поредният пример за това е работата на Виктор Чао, който представи на обществеността рендери на Sony Xperia X Ultra.

Неговата отличителна и едновременно спорна особеност е свръхширокият екран с диагонал от 6,45 инча и съотношение на страните 21:9 с Full HD разделителна способност. За монитор такова съотношение е обичайно, но за смартфон това ще изглежда малко странно: разширеният дисплей е подходящ за гледане на филми, но колко е удобен за всичко останало — това е голям въпрос.

Другите характеристики звучат по следния начин: 19-мегапикселова камера с лазерен автофокус, батерия 3050 мАч, 4 GB оперативна памет и 64 GB вградена памет и така нататък.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
assaКоментатор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментатор
Коментатор

Всички гледат от Samsung

assa
assa

Нищо общо няма, което не означава, че е добро решение да го разтеглят толкова.