Корейците признаха iPhone за най-добрия смартфон на планетата

1
28

Изследването за удовлетвореността на потребителите от актуалните смартфони, проведено в Корея, дава някои изненадващи резултати. Разбира се, не всички интервюирани са корейци, а само малко повече от 44 хиляди души, но това е достатъчно, за да се получат данни за размисъл. По-специално, само 17% от собствениците на iPhone се оплакват от проблеми с устройството. Останалата част са доволни, като стадо слонове, твърдейки, че тяхното устройство е най-доброто на планетата. Освен това, между собствениците на Samsung смартфоните, недоволните са били 31%. В повечето случай, потребителите са се оплаквали от проблеми с батерията, качеството на цветовете, нежния дисплей, който лесно се надрасква и спадове в производителността. При iPhone също са срещани затруднения със сензорния екран и хардуерните бутони.

От една страна, резултатите са в полза на Apple и те потвърждават подобните изследвания, направени в други части на света. От друга страна, компанията е само на четвърто място по популярност в Корея с 3,2% пазарен дял. За сравнение, през 2010 г., делът на Apple в Корея е бил 23,2%. Освен това, Samsung е лидер на националния пазар и владее 65% от него. На второ и трето място са LG и Pantech с дял от около 15% за всяка от компаниите. Известните в Европа и САЩ марки, като Motorola, HTC, Nokia и Blackberry притежават по-малко от 1% от пазара в Корея.

Какъв е изводът от всичко това? Той е прост – собствениците на iPhone все още са по-доволни от смартфоните си, от тези притежаващи Galaxy. Да, пазарният дял е малък, но това се дължи на факта, че Apple предлага само премиум-решения на фона на доминиращите евтини Android-базирани смартфони. Но ако компанията пусне относително евтин модел iPhone, то тя ще удвои и дори утрои дела си на азиатския пазар.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари