Коронавирусът може да се окаже подарък за Samsung

2
1687

Началото на тази година явно ще запомним с избухването на епидемията от новия коронавирус, за който говорят на практика всички медии. COVID-19 успя да окаже твърде негативно влияние на цялата световна индустрия, включително технологичния сектор. За да се спре разпространението на коронавируса в Китай, правителството на тази страна спря или силно намали работата на заводите на Foxconn и на други фабрики.

Apple вече съобщи за негативното влияние, което оказва и ще оказва COVID-19 върху дохода и печалбите на корпорацията. В подобно положение са и редица други производители. Но има компании, които няма да пострадат от коронавируса и дори ще спечелят от това. Една от тях е южнокорейската Samsung.

Южнокорейският технологичен гигант се оказа в печеливша позиция, понеже преди време разположи голяма част от своите производствени мощности във Виетнам. Почти половината от смартфоните на Samsung слизат от виетнамските поточни линии, като процесът е непрекъснат тъй като коронавирусът не е достигнал до тази страна.

Освен това делът на Samsung на китайския пазар е нищожно малък – под 1% и южнокорейската компания затвори своите два завода в Китай, а броят на продаваните в Поднебесната смартфони на Samsung бе сведен до минимум. Въпреки твърде лошата ситуация, коронавирусът се оказа истински подарък за Samsung, който по този начин ще изпъкне и ще се откъсне далече напред от всички конкуренти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Сеприк0
Сеприк0

Подарък е и за Тръмп, отлично ще повлияе на напъните му да изкара производството на ам. компании от там.

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Във Виетнам е втората масова карантина в света. 10 000 човека са под карантина от 13.02 след 6 потвърдени случая

BINH XUYEN, Vietnam (AFP) – More than 10,000 people in villages near Vietnam’s capital were placed under quarantine on Thursday (Feb 13) after six cases of the deadly new coronavirus were discovered there, authorities said.