Купувачите очакват с нетърпение следващия iPhone

0
44

Apple съобщи финансовите резултати за дейността си през последното тримесечие. А спадът в продажбите на смартфоните iPhone са пряко свързани с предстоящото пускане на новия iPhone 5.

Финансовият директор на Apple Питър Опенхаймер заяви, че “спекулациите около новия iPhone ще доведат до пауза в продажбите“. Много потенциални купувачи се отказват от покупката на Apple смартфоните в очакване на новото поколение iPhone. Според анализаторите от агенцията KGI Securities, смартфонът Apple iPhone 5 трябва да се появи в началото на септември, но поради недостиг на нови корпуси и дисплеи, неговите доставки ще са ограничени. Също така от KGI Securities прогнозират, че през септември Apple ще пусне и компактната версия на таблета iPad, доставките на който се очакват през следващото тримесечие и могат да достигнат до 1,8 милиона бройки. В същото време, може би ще бъде подобрен настоящият модел на таблетния компютър, който ще бъде с усъвършенствана система за енергопотребление и топлоотделяне. Външният вид на таблета Apple iPad няма да се промени, но той ще стане по-лек от своите предшественици.

Междувременно, аналитичната агенция ChangeWave Research прогнозира, че Apple, след пускането на iPhone 5, ще затъмни не само постиженията на флагмана Samsung Galaxy S III, но ще подобри и рекорда на Apple iPhone 4S по продажби. Спомнете си, че миналата година, за първите три дни от началото на продажбите на iPhone 4S бяха продадени 4 милиона смартфона. Тази увереност в твърденията на ChangeWave се базира на данните от анкетираните над 4000 американски потребители, 17% от които казват, че ще си купят смартфона iPhone 5, а 14% твръдят, че вероятно ще си го купят. Миналата година, преди пускането на Apple iPhone 4S, същите отговори бяха 11,5% и 10% от анкетираните потребители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари