Кухнята е най-страшното място в дома за смартфоните

0
13

Застрахователната компания SquareTrade е направила интересен анализа на местата в дома, където най-често се повреждат мобилните телефони. Изследването е фокусирано само върху iPhone, но резултатите с лекота могат да бъдат разгледани и в по-глобален аспект. Експертите на SquareTrade са установили, че най-опасното място за един iPhone е кухнята, съобщи Tech Spot.

21% от инцидентите стават именно в стаите, където хората готвят и се хранят. На второ място са всекидневните, където се случват 18% от нещастните случаи с айфони. Непосредствено след това, на трета позиция, са баните и тоалетните. Те държат 16% от класацията. Топ 5 на най-опасните зони за смартфоните в един дом се допълва от паркингите с 10% инциденти и спалните с 8%.

Участие в проучването са взели 2 500 потребители на iPhone. Експертите не уточняват защо кухнята е най-опасното място за един смартфон, но лесно може да се предположи, че причина за това е наличието на много течности, котлони и други горещи места, твърди подове, хлъзгави повърхности и остри инструменти.

Преди време ви съобщихме, че американците са изхарчили 5.9 милиарда долара за поправка на повредените си айфони. Тези данни също са с първоизточник SquareTrade. Все пак трябва да имаме едно на ум, когато боравим с тази информация, защото тя идва от застрахователна компания, която има пряк финансов интерес от страховете на потребителите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за