Към 2020 г. повече хора ще имат смартфони, отколкото електричество

2
30

Мобилният телефон е на път да завладее света – това е един от по-образните изводи от годишния доклад на Cisco за растежа на мобилния трафик.

Известната компания прогнозира, че до 2020 г. около 5.4 милиарда души по цял свят ще имат смартфон, докато тези с достъп до електричество ще са 5.3 милиарда. Само 3.5 милиарда пък ще имат течаща вода, а по пътищата ще има 2.8 милиарда коли.

Закономерно, Cisco предвижда, че трафикът на мобилни данни ще се увеличи десетократно и към същата тази 2020 г. ще достигне 366.8 екзабайта. Това е еквивалентът на 81 трилиона снимки в Instagram или на 7 трилиона клипа в YouTube. В резултат, именно на мобилните телефони ще се падат 81 процента от мобилния трафик.

Очакванията на Cisco са до 2020 г. да има 11.6 милиарда устройства, които са мобилни и свързани с интернет. Една от причините за това е, че точно тогава следващото поколение супер бърза 5G връзка най-сетне трябва да получи широко разпространение. Накрая, компанията изчислява, че глобалната средна интернет връзка ще достигне 6.5 мегабита в секунда.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
сабиdanchobg Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
саби
саби

Цитат:


…до 2020 г. около 5.4 милиарда души по цял свят ще имат смартфон, докато тези с достъп до електричество ще са 5.3 милиарда.


В това няма логика. От к’ъв зор ще си купиш телефон, ако нямаш електричество, с което да му заредиш батерията?

danchobg
danchobg

6,5 мегабита? това трябва да е някаква шега.