Локационните услуги набират популярност

0
12

Аналитичният център Pew Internet & American Life Project оцени популярността на различните локационни, навигационни и картографски услуги сред собствениците на мобилни устройства в САЩ.

Публикуваните данни са базирани на резултатите от анкетирането на около 2 300 американци на възраст над 18 години. Информация е събрана в периода април – май 2011 година.

Както се оказало, 28 процента от американците, или 23 на сто от възрастното население на страната използват своите устройства за получаване на навигационни съвети или информация за намиращи се наблизо обекти. Сред собствениците на смартфони този показател е значително по-висок – 58% от запитаните притежатели на такива устройства са отговорили, че използват локационни услуги.

Проучването показало също така, че 9% от потребителите на социалните мрежи добавят в профила си информация за географското си местоположение.

По оценки на Pew Internet & American Life Project, в Съединените щати мобилни апарати притежават 83% от пълнолетните жители на страната, като 42 на сто от тях използват обикновени телефони без операционна система.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за