Марката Galaxy застрашава Android

1
39

Марката Galaxy е станала толкова популярна, че по узнаваемост практически се сравнява с Android. Заключението е направено от анализатора Бенедикт Еванс от консултантската компания Enders Analysis. Той е изследвал съответните ключови думи в Google и е построил диаграма. През ноември миналата година потребителите са използвали името Galaxy в своите търсения толкова често, колкото и Android.

Ако се прибавят към Galaxy и заявките, в които се споменава Samsung Galaxy, Android значително изостава, обяснява анализатора.

Интересното е, че през 2010 г., малко след излизането на първия Galaxy S, с марката на Samsung успешно се е конкурирала марката Droid от Motorola, докато Android е бил недосегаем.

За никого не е тайна вече, че Google си сътрудничи с Motorola в разработването на иновативния смартфон „X Phone“, който има за цел да намали въздействието на корейската компания върху екосистемата на Android. Това, което е добро за Samsung, не винаги е добро за Google, която никога не е допускала доминиране в продажбите на устройства, базирани на операционната система Android, на един производител.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари