Марк Зукърбърг опроверга слуховете за разработка на смартфон от Facebook и HTC

0
42

Марк Зукърбърг, основателят на най-голямата социална мрежа в света Facebook, излезе с изявление относно появилата се в глобалната мрежа информация за разработката на смартфон с марката Facebook, съобщава ресурсът All Things Digital.

Неофициална информация за предполагаемия „умен“ телефон се появяваше периодично през последните месеци, но никога не е била потвърждавана официално. По-специално, в четвъртък агенция Bloomberg, позовавайки се на свои източници, съобщи, че Facebook в сътрудничество с тайванския производител на електроника HTC планира да пусне на пазара в средата на следващата година смартфон с марката Facebook. В отговор на въпроси на инвеститори и журналисти в петъчната вечер Зукърбърг на практика отрече тази информация.

„Има страшно много неща, които можем да направим с други операционни системи, без да създаваме собствен смартфон, тъй като не виждаме особен смисъл в това“, заяви Зукърбърг.

По думите на главния изпълнителен директор на Facebook, вместо това компанията планира да задълбочи интеграцията на социалната мрежа със съществуващите мобилни системи, в частност със системата iOS 6, под чието управление работят популярните смартфони Apple iPhone и таблетите iPad.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари