Изглежда, че компанията Google иска да превърне менюто за изключване на Android в пълноценен център за контрол на умния дом.

Изтеклата документация от Android-разработчиците хвърля повече светлина върху новото меню за изключване в Android 11. Скрийншотите на финалната версия бяха публикувани в Twitter от главния редактор на XDA Developers Мишаал Рахман.

Новото меню за изключване коренно се различава от това, което е в текущата версия на операционната система Android и ще заема почти целия екран на смартфона. В допълнение към стандартните три икони с командите „Изключване“, „Рестартиране“ и „Скрийншот“, които ще се преместят в горната част на екрана, новото меню ще получи допълнителни икони за управление на умния дом, без да се налага стартирането на съответните приложения. Всички те ще бъдат в секцията за бързо управление, което ще позволи на потребителите бързо да включат / изключат светлината, да регулират нейната яркост, да променят температурата в помещението и така нататък. Освен това в менюто ще се появят и карти от платежната система Google Pay, по подобие на внедрените в Google Pixel през март тази година.

Основният акцент в новото меню за изключване на Android 11 е все още върху бързите бутони за управление. Според изданието Android Police, натискането на всеки от тях ще включва или изключва съответната умна джаджа, а продължителното натискане ще дава на потребителите допълнителни възможности за нейното управление или стартиране на приложението за умен дом. Очевидно потребителите също ще могат да вграждат и допълнителни опции в това меню.

На 3 юни Google трябваше официално да представи Android 11, но реши да отложи събитието поради масовите протести в САЩ, свързани със смъртта на чернокож по време на задържането му от полицията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари