Милиардерът Уорън Бъфет купи акции на Apple с обща сума над $1 милиард

0
21

Уорън Бъфет се счита за гуру в сферата на финансите и инвестициите. Bloomberg съобщи, че неговата компания Berkshire Hathaway е закупила акции на Apple на сума малко над $1 милиард.

 

Най-големият инвестиционен фонд Berkshire Hathaway заяви, че владее 9,81 милиона от акциите на производителя на iPhone. По време на търговете, една акция на Apple е имала цена $108,99. Това означава, че Berkshire Hathaway е заплатила за акции $1,069 милиарда.

Сега Berkshire Hathaway е на 56-то място сред акционерите на Apple. Новината за покупката на толкова голям пакет акции от страна на Уорън Бъфет повиши тяхната цена с 2%.

 

Навремето магнатът даде съвет на Стив Джобс, как да похарчи парите на Apple. Създателят на Apple не е знаел, къде да вложи милиардите долари на своята компания и потърсил съвет от Бъфет. „Уорън, имаме толкова много налични пари, какво да ги правим?“. Уорън го посъветвал са инвестира активите в акциите на своята компания. Според милиардера, Джобс не го послушал и предпочел наличните.

Купуването на голям пакет акции от Уорън Бъфет стана след като Карл Айкан и Дейвид Тепър продадоха всичките си акции на Apple, след като разбраха, че продажбите и печалбите от iPhone за първи път в историята на Apple бележат спад.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за