Минг-Чи Куо: през 2020 година Apple ще премине към използването на mini LED дисплеи

2
480

Според популярния аналитик Минг-Чи Куо, който досега не е забелязван да съобщава невярна информация, към края на 2020 година Apple ще започна да използва дисплеи, базирани на mini LED технологията.

Според тази информация, едни от тези устройства с mini LED дисплей ще бъдат обновеният 12,9-инчов таблет iPad Pro и 16-инчовия лаптоп MacBook Pro. Според Куо, по-нататък, с течение на времето, в портфолиото на Apple ще има от четири до шест продукта, използващи mini LED панели. Преходът към тяхното използване ще се осъществява постепенно.

На теория, mini LED технологията предлага редица преимущества пред OLED екраните и при нея липсват характерните за тях недостатъци. Много високата плътност на светодиодите осигурява изключително висок контраст, широка цветова гама и съвсем тънка матрица. Но консумацията на енергия е същата и пикселите на mini LED дисплеите не прегарят, като тези на OLED. Дисплеите mini LED са особено подходящи за професионалните устройства, при който точността на изобразяване на цветовете е важна, а изображенията остават статични в продължение на дълго време.

Освен това mini LED технологията ще намали зависимостта на Apple от Samsung, понеже новите матрици ще бъдат доставяни от LG, Avary / ZDT, Epistar, Radiant и TSMT.

Според друга информация, Apple се очаква да представи новите модели iPad Pro с 3D камера и новият iPhone SE 2 в началото на 2020 година.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

От тестовете, които съм гледал между олед и мини лед поне при телевизорите, олед отново предлага по-добър контраст и картина като цяло.

Георги
Георги

+ значително по-малко загуби на детайли в черното.