Мненията на медиите и критиците за смартфона Galaxy Fold

4
688

На 15-ти април на практика всички медии започнаха да публикуват подробни мнения и обзори за сгъваемия смартфон с гъвкав екран Galaxy Fold. Устройството първоначално ще се продава в Южна Корея и САЩ, а в другите държави неговата поява се очаква в края на 2019 година.

The Verge

Редакторът на The Verge Дитър Бон не възлагаше особени надежди за Galaxy Fold, понеже компанията Samsung непрекъснато ограничаваше достъпа до този смартфон по време на изложбите и презентациите. Но сега той бе учуден, колко добре изглежда мобилното устройство. Въпреки че мястото на сгъването се забелязва, то не дразни окото.

Всички съмнения относно качеството на механизма за сгъване и разгъване се развяват, когато за първи път 7,3-инчовия дисплей бъде разгънат. Шарнирът плътно фиксира разгънатия екран, а когато той е сгънат, всичко е стабилно и без луфтове.

Към минусите The Verge посочва известното неудобство при гледането на клипове от YouTube. При гледането на филми на цял екран, част от него е заета от прореза.

CNet

Джесика Долкърт от CNet обяви Galaxy Fold за смартфон от висок клас, въпреки че е с пластмасова защита на екрана, която не е характерна за мобилните устройства от тази категория. Тя хареса качеството на изработката, както и плавната работа на шарнирния механизъм. Долкърт обърна внимание на удобството на използването на смартфона в сгънат вид, при което се получава неголям издължен екран с размер на диагонала 4,6 инча. Според нея, по-малкият екран е удобен за следене на уведомленията и за настройката на кадъра на снимките. И тя отбеляза леката неравност на мястото на прегъването, но въпреки, че се забелязва леко, тя не се усеща тактилно.

Като минус на новото устройство Джесика отбеляза липсата на защита от вода, както и че някои приложения не са оптимизирани за работата както на малък, така и на голям екран.

TechRadar

Джон МакГан от TechRadar похвали иновационния дизайн на Galaxy Fold и каза, че има положителни впечатления от това мобилно устройство, но предупреди, че има някои особености, които могат да отблъснат купувачите. Galaxy Fold е дебел и тежък – 17 милиметра и 264 грама, като почти съответства на два поставени един върху друг смартфона. И още, рамката на разгънатия дисплей е доста голяма, забелязва се и мястото на прегъването.

USA Today

Журналистите на USA Today считат, че Galaxy Fold дава усещане като при старите телефони миди. Разгъването и сгъването на екрана са съпроводени от същите звуци на съприкосновение на едната част с другата. Но те се учудиха, че забелязващата се сгъвка на екрана не се усеща с пръст и на практика не се вижда при игрите и при гледането на филми.

Business Insider

Специалистите на Business Insider счетоха външния екран за малък, но се впечатлиха от възможностите на работа на Galaxy Fold в разгънат вид. Вътрешният екран е със съотношение на страните 4,2:3 и е много подходящ за четене на електронни книги и за игри. Неговите размери са достатъчни за едновременната работа на няколко приложения.

Engadget

На журналистката на Engadget Шерил Лоу, новия смартфон напомня на телефона мида Motorola RAZR. Въпреки внушителните габарити, Galaxy Fold може да се отваря и разгъва с помощта на само едната ръка.

Android Central

Даниъл Бейдър от Android Central отбеляза, че Galaxy Fold е един малък таблет, който се побира във всеки джоб. На него му харесаха щракванията, които се чуват при разгъването и сгъването на устройството.

И тук към недостатъците бяха посочени неравната повърхност на прегъвката и ниската чувствителност на сензора на матрицата. Усещанията са, че приложенията не са толкова отзивчиви, като например другите флагмански устройства на Samsung.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
KuzmanovvСимеончич Павелall Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
all
all

интересно колко балъка ще се напарят със тази измислица.

чич Павел
чич Павел

не е лошо като идея, но повече 200-300лв. не давам 🙂

Симеон
Симеон

сложи още 1 “0“

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Голяма простотия ☺. Изглежда толкова ”нетехнологично” , че просто нямам думи … НЕ бих го ползвал, даже и да ми е подарък❗ Да се чудиш❔ в такива мега фирми като ”Samsung“ , кой ❓ взима такива ”нетехнологични” решения. Да не се възприема, като критика към самата фирма … , тя си е много добре 😀❕